Намерени са вещи и особени белези, които дават основание да се предположи, че намереното в Перник тяло е на Емил Боев, казаха от прокуратурата в града, предаде репортер на "Фокус"

Уведомени са близките на младежа. Те са видели тялото и са потвърдили, че става въпрос за изчезналия 25-годишен младеж.

"Изказвам съболезнования на семейството на младежа. Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че именно това е тялото на Емил Боев. Същевременно след като е намерен, същата вечер около 10:30 вечерта близките са уведомени от органите на полицията. С разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят тялото в "Съдебна медицина" и са го разпознали. Разбира се, ще бъде извършена и ДНК-експертиза, за да можем да заключим категорично, че Емил Боев е лицето", обясни Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник.

Предстои да бъде извършена ДНК експертиза, след която категорично да бъде заключено, че именно Емил Боев е лицето, чието тяло е намерено.

При първоначалния оглед на тялото не са констатирани следи от насилие. Днес ще бъде извършен оглед и аутопсия от специалисти по Съдебна медицина.

При случаи на удавяне тялото първо потъва, а след определен период от време изплува. Зависи от метеорологичните условия и е много специфично. Между 40 и 60 дни тялото изплува на повърхността и това е причината да не бъде забелязан, въпреки че многократно е правен обход с дронове и друга техника.

Очакват се резултатите от аутопсията и съдебно-медицинската експертиза, които ще дадат заключение каква е причината за настъпването на смъртта – дали е удавяне, или насилствена смърт.