Тук сме, за да кажем на съдиите и прокурорите, че повече няма да позволим някой да се гаври с паметта на нашите деца. Нека г-н Сарафов излезе и разговаря с нас. Това заяви Петя Иванова от сдружение "Ангели на пътя", след като тази сутрин имаше пореден протест на семейства, изгубили децата си в катастрофи. Той се проведе пред Съдебната палата, предаде репортер на "Фокус".

Родителите са отправяли призиви към и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов многократно. "Имахме няколко молби до него да приеме родители и да отговори защо се протакват и отпадат делата заради некадърност на прокуратурата. Защо прокуратурата не обжалва пускането на убиеца на Филип? Защо вчера беше прекратено делото на Иван Седмаков, на 14 г., убит от пиян шофьор, заради некадърност на прокурора? Докога заради прокуратурата ще пропадат дела на убийци?", недоумява Иванова.

Поради многократните опити на сдружението да се свърже с него - до момента неуспешно, майката е скептична, че протестът им ще предизвика действия. За сметка на това, родителите са непоколебими и няма да спрат с протестните изяви.

"Действия не очакваме кой знае какви, защото ние вече пишем пет пъти от сдружението и той отказва да излезе, но ние започваме масови неподчинения. Днес, в 10:15 имаме шествие - отиваме до Народното събрание, където имаме среща с абсолютно всички парламентарни групи, за да ни изслушат и да кажем какво искаме. Ако не се приемат всичките ни искания, всеки божи ден в градове в цяла България ще се затварят без предупреждение основни артерии", предупреди Иванова.

"Нямаме повече деца за убиване. Стига толкова! Нашите деца ги няма, борим се всички български деца да се приберат живи и здрави вкъщи при родителите си и е крайно време обществото да се събуди", каза тя.

Евгения ТРИФОНОВА