"Ако беше добро управлението, то щеше да просъществува, нямаше да си отиде на деветия месец. Очевидно има доста проблеми. Доста проблеми има и в парламента по отношение на сформиране на мнозинство, което да подкрепя едно правителство, защото само по себе си правителството без парламентарна подкрепа няма как да се справи – нито мога да бъдат направени тежки реформи, нито може да се върви напред", заяви в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" бившият земеделски министър Мирослав Найденов

По думите му ще имаме избори 2 в 1. "Надявам се по-голям процент от гласоподавателите да излязат, защото последните избори бяха с рекордно ниска избирателна активност, и това не е истинската представителна извадка на нашето общество. Трябва да разберем, че трябва да упражним правото си на глас, да се събудят хората, извадката да е реална и тези, които имат тази възможност да направят правителство след изборите, дано да имат достатъчно голямо парламентарна мнозинство, за да може,ако не е целият мандат, то поне по-голяма част от мандата да бъде завършен", допълни той.

"Казвам го като министър, който е бил почти четири години. Нашият мандат също приключи, но само няколко месеца преди края му, което не беше кой знае каква драма, но знам, че за да се извършат едни реформи наистина, и затова е и разписано в Конституцията, тези, които управляват, трябва да управляват поне няколко години. В противен случай се работи на парче, започнатите неща и набраната инерция при едни поредни избори се убива, идва следващият, започва да прави своите кадрови промени, започва да чертае своята програма, минават няколко месеца – следващият и така натам. Така държава не върви и затова страда цялото общество", каза още Найденов.