Аз също бях разпитан като свидетел по наказателното производство, което води прокуратурата във връзка със случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Аз съм бил адвокат на един от пострадалите гръцки бизнесмени. През 2028 година г-н Каламарис беше мой клиент и ми сподели, че е заплашван и притесняван от определени хора. Това заяви в ефира на БНТ Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София.

"Ходихме на няколко разпита с лицата, които го притесняват. Ставаше въпрос за търговски взаимоотношения. Притесняваха го по повод два недвижими имота, искаха да ги освободи. Към онзи момент не става въпрос за никакви Нотариуси, към онзи момент не съм чул въпросния Нотариус да има нещо общо с казуса", добави Кокинов.

Той напусна съдебната система преди около 11 години, оттогава е адвокат. Бил е адвокат на гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, който се оплаква, че е бил заплашван от Нотариуса. Бившият градски прокурор обърна внимание и че досега не е изнесена информация дали Нотариуса в крайна сметка не е бил агент на полицията.

Според него е работа на полицията да разкрие Червения пират.

"Социопатите са невероятно изобретателни и интелегентни. Кой откъде е намерил телефоните на заплашваните лица ще се изясни впоследствие и не е толкова важно", каза Николай Кокинов.

По думите му прави впечатление, че много органи са започнали да разследват и да разпитват - Народното събрание, ВСС разпитва поредица от магистрати.