Създаваме продукт, който е здравословна алтернатива на енергийните гелове, които масово използват малтодекстрин. Медът е чудесен въглехидрат, дава енергия, пълен е с всякакви вещества, полезни за здравето, имуномодулатори. Това каза Биляна Лаундс-Николова – изпълнителен директор на "Мелифера" АД, в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".  

Компанията започва производството на продукт от чист био мед, комбиниран с други суперхрани като гуарана, какао, спирулина, мача, които допринасят за фокуса, силата и издръжливостта. 

Николова обясни, че челният мед е първокласен източник на въглехидрати: "Той има нисък гликемичен индекс, по-нисък от малтодекстрина, по-нисък от захарта, съответно не натоварва толкова тялото и не предизвиква силни инсулинови пикове. Той е естествена комбинация от глюкоза и фруктоза, което му дава предимството, че е енергия, която захранва тялото по-дълго. Медът е естествена, чиста храна". 

Прополисът пък е естествен антибиотик. Той има противовирусни, противогъбични и антибактериални свойства.  

Произвежданият в България мед е много разнообразен и с много добри качества, отбеляза Николова.   

По думите й хората стават все повече подбират храните си и се интересуват от здравословно хранене, особено след КОВИД пандемията.