Готови сме да направим крачка назад и компромиси, ако има правителство на споделената отговорност. Това заяви народният представител Тома Бикова по време на декларация от името на парламентарната група от името на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на "Фокус". 

"Приемаме първото място не като успех, а като сложна задача, която избирателите сложиха пред нас, но и пред висчки политически субектив настоящия парламент", отбеляза Биков.

"Голяма част от българските граждани изобщо не гласуваха. Други – не по-малка част от тях, гласувайки показаха, че настоящата форма на политически живот не ги удовлетворява", продължи той.

Народният представител от ГЕРБ-СДС отбеляза, че поведението на политиците и последните години и перманентното противопоставяне не носят дивиденти на никого.

"Заявяваме готовността си да водим и смислен диалог с останалите парламентарни групи", заяви Биков.

По думите му с вота си избирателите са посочили, че дори две политически сили не могат да излъчат редовно правителство, т.е. необходими са поне три формации за съставянето на кабинет.

"Анализът на изборните резултати не бива да се изразява само в количествените измерения на числата и процентите. Последните няколко парламента се провалиха именно в дешифрирането на предизборните резултати", предупреди той.