"В случая с акцията в имоти на Васил Божков по-интересното е защо се случва точно сега. Официалната версия я чухме - че е свързана с убийството на Алексей Петров. Тази версия се завъртя още след убийството. Но сега, дали ще повярваме на официалната версия, зависи от въображението ни". Това коментира пред NOVA експертът по сигурността в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов по повод обиските, които се проведоха в няколко от офисите на бизнесмена Васил Божков.

По повод нахлуването "по неотложност", с което МВР оправда акцията, и дали има нови данни по разследването на убийството на Алексей Петров Безлов посочи че: "Не е невъзможно. Просто предизвиква скептизицъм начинът, по който беше направено това навлизане на полицията. Те търсят, обаче, не е известно да са направили нещо. Доколкото разбирам те са в процес на такова усилие за още информация", подчерта той. 

Според него разкриването на такъв тип убийства за последните 34 години е изключително рядко. "Ако направите един списък на така наречените "поръчкови убийства" на известни бизнесмени, криминални авторитети, ще видите, че огромната част са без разкрит убиец. Има подозрение, но много рядко има задържан", категоричен е той.