Все повече и повече се увеличават възможностите за игра в интернет пространството у нас. Броят на лицензираните букмейкъри у нас вече е двуцифрен, като всеки един от тях изисква регистрация, за да позволи на потребителите да се възползват от услугите. За момента в България няма такъв оператор, който да позволява игра с реални пари без създаден профил - впрочем, това се среща твърде рядко и в световен мащаб, така че тук не сме измислили топлата вода. Който вече веднъж е минавал през процеса на регистрация в една платформа за залози, е наясно каква е процедурата. Няма кой знае какви разлики при различните компании. Но за тези, които нямат опит или пък са си отворили акаунт преди няколко години и вече не си спомнят добре детайлите, Betindex дава важни насоки как да се действа.

Няма нищо сложно. Важното е едно - трябва да се въвеждат абсолютно реални данни. Просто забравете това да си измисляте имена, няма да проработи. Това не са социалните мрежи. Всеки лицензиран букмейкър иска да предоставите трите си имена, както и истинската дата на раждане. Освен това навсякъде на практика откриваме поле за въвеждане на ЕГН. Тук има такива, които се отказват, защото смятат, че вече се иска твърде много информация. Но от Betindex бързат да успокоят скептиците - тази чувствителна информация не се използва по никакъв начин, за да се навреди на потребителите. Целта по-скоро друга.

Никой не може да си създаде повече от един профил в системата на един букмейкър

Това трябва да бъде абсолютно ясно на любителите на хазартната тръпка, които нямат опит с онлайн услугите. Не можете да се регистрирате повече от веднъж в една конкретна платформа за залози. Ако се опитате да го направите, именно по единния граждански номер ще се засече, че вече съществува профил на даденото физическо лице. Тази мярка се предприема от всички букмейкъри, като целта е да се избегнат злоупотреби - както с използване на стартов бонус, който се дава само веднъж, така и поради други причини. Така че един човек - един профил. Но за тези, които сега правят първи стъпки, и това е достатъчно.

Какви данни още изискват букмейкърите? Трябва да се даде както физически адрес, така и електронна поща. Задължително е да се въведе и телефон, на който можете да бъдете открити. При някои оператори е задължително да си съчините потребителско име, при други и посоченият e-mail върши работа. Персоналната информация, която се въвежда, не е толкова много, но все пак изисква внимание към детайла и пунктуалност. Затова от Betindex препоръчват при регистрация да се ползва компютър, дори и след това да се играе основно през мобилно устройство.

Трябва ли да се предоставят документи?

При регистрация не се изискват. Може да се създаде профил, да се направи депозит и да се започне игра, без да се изпрати фотокопие на лична карта или паспорт. Но това изискване присъства при всеки букмейкър на по-късен етап. Става дума за процеса на верификация, при който потребителят потвърждава своята самоличност

. Това е още една мярка за сигурност, че някой не си е позволил да се регистрира от името на друг човек, използвайки неговите данни. От Бетиндекс уточняват, че верификацията е задължителна преди първото теглене от системата на който и да е букмейкър. Без да се осъществи успешно потвърждаване на самоличността трансферът няма да бъде позволен. А всеки иска освен да играе и да печели.