Беновска разпитва снимките на Петков и Василев върху празния рейс на ПП

В края на изборния ден на 2.10.2022 на редакционния мейл на "Радио К2“ се получи съобщение, че ПП ще дадат брифинг на площада пред храм-паметник Св. Александър Невски след 22.00 часа. То гласеше: "Продължаваме промяната“ ще даде първия си брифинг за вота след обявяването на резултатите от паралелното преброяване. Това означава най-рано след 22:00 часа. Мястото е площад "Александър Невски“, до брандирания автобус на "Продължаваме промяната“. Благодарим ви! Пресцентър "Продължаваме промяната“. Илиана Беновска отиде на мястото, заедно с екип на "Беновска пита“. Малко след 22.00 часа пристигна автобусът с бранда на ПП, но вратите не се отвориха и не слезе никой. Беновска се опита да получи информация къде са Кирил Петков и Асен Василев, но никой не й отговори. Тогава тя зададе въпросите си на снимките на Петков и Василев върху автобуса. Ето какво се случи:

След като от брандирания автобус на ПП не излиза никой, Беновска чука на предната врата. Тя не се отваря и отвътре няма никакъв отговор.

Илиана Беновска: Ще излиза ли някой от този автобус?

Оператор: Няма никой вътре!

Илиана Беновска: Тогава ние защо сме тук? Ще излиза ли някой от този автобус?

Беновска чука отново, този път на средната врата на брандирания автобус на ПП. Тя не се отваря и не се получава никакъв отговор! Тя отново пита ще излезе ли някой, като този път призовава и останалите журналисти да поискат отговор ще има ли изявления.

Илиана Беновска: Ще излиза ли някой от този автобус? Хайде да ги извикаме, де! Какво седите? Ще излезе ли някой от този автобус? Ще излезе ли някой от този автобус? Колко е часът? 10.30? ще излиза ли някой от този автобус? Колеги, хайде, извикайте ги! Какво седите, като? Тогава защо седим? Като овце! Мръзнахте досега 2 часа! Ще излиза ли някой от този автобус? В този автобус май няма никой! Хайде да видим колко колеги сме се строили тук! Колко овце седят и чакат! Страхотна пресконференция, колеги! Нямам думи! Огромна редица, какво снимат? Ето това е българската журналистика! Светна рейсът! В рейса няма никой!

След като отново не получава никакъв отговор, Беновска започва да разпитва самия автобус и брандираните изображения на Кирил Петков и Асен Василев.

Илиана Беновска: Ами тогава да питаме рейса! Г-н рейс, добър вечер! Горди ли сте с резултата от изборите? Я да видим на другата врата дали ще ни отговорят! Г-н Петков и г-н Василев, доволни ли сте от резултата от изборите? Само тях можем да попитаме! Г-н Петков, доволен ли сте от резултатите на изборите? Г-н Василев, доволен ли сте от резултатите на изборите? Мълчат! Г-да Василев и Петков, доволни ли сте от резултатите на изборите? Никой не отговаря! Продължаваме да снимаме! В рейса наистина няма никой! Това е рейсът-фантом, вероятно. Един шофьор се разхожда по пуловер. Сега се чува звук, че те щели да дойдат пеш. Значи рейсът е само подвижен декор! Интересно откъде ще дойдат! Освен да застанем на средата на кръстовището. Може самият рейс иска да ни осигури осветлението, като генератор. Сега ще почакаме да дойдат от някоя посока Кирил и Асен. Ето колко е часът (22.45)? Тук журналистите ги чакат от 22 часа. Получи се имейл, че Кирил Петков и Асен Василев ще дойдат след 22.00 часа. Интересно колко е след 22.00! Както казваше царя – подир обяд!