Инж. Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите в България – Илиана Беновска "Беновска пита – Радио К2“, от 18.10.2022 г.

https://youtu.be/aIKt6LwhRtI

Илиана Беновска: Очаквате ли, г-н Терзиев, да се сработите, евентуално, по-добре с нов кабинет, ако такъв? И да отпаднат тези сенчести обвинения върху вашия бранш?

Илиян Терзиев: Надявам се това да се случи! Винаги съм казвал, че къщичката, която се казва "Строителство“, трябва да се подреди от всички, които участват в нея! И от инвеститори, и от строители, и от надзорници, защото сам по себе си никой в този отбор не прави пролет и трябва да се хванем здраво, всички да работим както трябва по правила, така че нещата да се случват добре, бързо, качествено и на време!

Илиана Беновска: Сега пътувах с един шофьор на такси, сутринта също, и те са "компетентни“, че вие, които строите пътищата, сте крадци, тези, които строят сградите, са крадци. Как ще оборите това обществено мнение? Кой го създава между другото?

Илиян Терзиев: Обвиненията са тогава, когато има конкретни изявления на съответните компетентни органи! Не може да излезеш и да кажеш – това е така, защото някой ще го направи. Направете го, дайте конкретика защо не е така, какви са причините, да видиш в цялостния процес на строителство къде куца, за да можем да вземем мерки то повече да не се случва!