На 3.08.2022 г. Гълъб Донев свика в 19.00 часа извънредна пресконференция, излъчена директно във facebook.com/iliana.benovska , в youtube.com/Беновска пита-Радио К2> и по Радио К2 на 93.9MHz представи антикризисен щаб в енергетиката. Донев не пожела да отговаря на медиите! И се в втурна по стълбите на МС!



Илиана Беновска: Въпроси? Не сме дошли в 7 часа вечерта само, за да Ви гледаме!

Ако Гълъб Донев продължи да вика медиите вечер за по 5 минути, за да води монолози - "аман“ му е работата!

Ето монолога на Донев: Добър вечер на всички! Днес с моя заповед създадох междуведомствен кризисен щаб за енергетиката със задача да предложи решения за овладяване на хаоса и разрухата в сектора! Да предложи решения за сигурност на доставките и предвидимост на цените на газа. Да предложи механизми за контрол и снижение на цените на горивата, както и на цената на електроенергията. Щабът ще се ръководи от вицепремиера по икономическите политики г-н Христо Алексиев. В щаба ще влезе и министърът на енергетиката г-н Росен Христов, както и представители на други министерства, на браншовите организации, на КЕВР, на ДАНС, както и представители на работодателите и синдикатите. Контролът по изпълнение на поставените задачи на междуведомствения кризисен щам ще осъществявам лично! Щабът ще работи непрекъснато, включително и през почивните дни.

Искам да уверя българските граждани и българския бизнес, че ще направим всичко възможно, за да осигурим сигурност на доставките на природен газ за страната, предвидимост на цените и да могат българските граждани и съответно бизнестъ да са спокойни, че газ ще има до края на отоплителния сезон. Благодаря за вниманието!