Бойко Борисов, председател на ГЕРБ – Илиана Беновска "Беновска пита – Радио К2“, от 4.10.2022 г

Илиана Беновска: Г-н Борисов, поздравления! Беновска! Дали това политическо обединение, което предлагате, ще бъде възприето от останалите политически партии? Обсъждали ли сте го с тях? Това ми е първия въпрос.

Бойко Борисов: Не, не съм обсъждал с никой нищо! Защото считам, че трябва да изживеем емоциите си от изборите. Защото и аз съм щастлив, че си върнах моя МИР в София и победихме Хазарта! Радвам се, че сме първи в Пловдив. И ние се радваме и сигурно си личи, че се радваме. Като минат радостта и болката, мисля, че ще се намери някакво сечение!

Илиана Беновска: Вторият ми въпрос, той е много важен!

Бойко Борисов: Ти започна като Кирил Петков, каквото и да каже, то е "много важно“! Той че го казал, то е важно!

Илиана Беновска: Правите сравнение с Кирил Петков? Благодаря, но не ме обиждайте!

Бойко Борисов: Моля Ви, защото има и други въпроси, да не го превръщаме в разговор!

Илиана Беновска: Питам Ви: тези екипи, които ще преговарят, Вие говорите за хора с "безспорна репутация“. Знаете в България какъв е кастингът за "безспорна“!

Бойко Борисов: Казах "безспорна евроатлантическа ориентация“! Ако някой се съмнява в Мони Паси или Плевнелиев, че са отдадени на Европа и НАТО – аз не се съмнявам! Затова, дадох само примери! Може да не са те, може да са други, те да предложат екипи. Ние ще се съобразим с тях. Нищо не им предлагаме насила. Просто казвам, че: Срещу Мони Паси не можеш да кажеш, че не е евроатлантик, нали? Не е кметът на Видин, бившия!

Илиана Беновска: И трето, нещо като служебен кабинет ли предлагате? И защо пропуснахте "срамежливо“ името на Радев?

Бойко Борисов: Кого съм пропуснал?

Илиана Беновска: "Срамежливо“ името на Радев, в цялата тази конфигурация! Той каква роля ще играе?

Бойко Борисов: Аз пък не искам да съм в ролята на Христо Иванов. Първо: да ходя да клеча отпред, а след това да му кажа да ни събира там да се решава! Мисля, че след като стотици хиляди са застанали зад нас - като партии, спокойно можем да проявим разум и да се разберем ние. Иначе, Конституцията предвижда, като не се разберем, си остава служебното правителство на Радев. Така че аз не съм пропуснал никого, той е много важен участник и то безспорен в момента. Не мога да му кажа – или ни викай, или еди какво си! Ако прецени!