9 май 23-та

2 часа след като президентът Радев обяви, че на 15 май ще връчи на ГЕРБ мандат за правителство Борисов обяви, че на 10 май ще обяви министър-председател и ще покани всички партии да го подкрепят и да дадат свои кадри за министри.

 

Илиана Беновска: Може ли само да кажете, г-н Борисов, в какво ще отстъпите? В какво ще отстъпите, г-н Борисов, за да може да имате поливалентен, полипартиен кабинет? И в какво няма да отстъпите на другите партии, за да влязат в този кабинет?

 

Бойко Борисов: Както виждате, ще го повтор: Първия мандат, така, както народът е казал. С излъчен премиер, който ще е гордост за България! Гордост в Европа!

 

Илиана Беновска: А състава?

 

Бойко Борисов: Върху състава слагам - те ме иронизираха за "кутийки“, но слагам- празните имена на министерствата. И с тези, които се съгласят да имат споделена отговорност, споделяме и имената на министрите! Благодаря!

 

Илиана Беновска: Не казахте какво ще отстъпите! Не ми отговорихте в какво ще им отстъпите! В какво ще им отстъпите, г-н Борисов?

 

Бойко Борисов: Аз Ви отговорих, г-жо Бенат..., г-жо Беновска!

 

Илиана Беновска: Благодаря много, г-н БО/рисов!

 

Бойко Борисов: Всеки път ще идвате, за да ми задавате едни и същи въпроси?! Как "в какво ще отстъпя“?! 20 министри отстъпвам, за да договаряме имена! Какво да отстъпя?

 

Илиана Беновска: Говоря за реформите!

 

Бойко Борисов: За кои реформи говорите?

 

Илиана Беновска: Някоя реформа някой няма да иска!

 

Бойко Борисов: Кой няма да иска реформа?

 

Илиана Беновска: Например, "Възраждане“ няма да иска еврозоната!

 

Бойко Борисов: Ама "Възраждане“ са си казали мнението, че няма да участват в кабинет с никой, извън тях! Проблемът на "Възраждане“ ще дойде, когато, ако някога станат първа политическа сила. Тогава те ще седят някъде ето така и тогава Костадинов, който шеговито, като му го казах, каза: "Недей да ме кълнеш!“ И, ето така, ще слага себе си и колегите си за саможертва, за да се направи нещо! Благодаря! Сега точно отговорих ли?

 

Илиана Беновска: Благодаря Ви, г-н БО/рисов!

 

Бойко Борисов: Кандидатът ни за премиер, във всички случаи умен, красив, образован, интелигентен, многоезиково знаещ, много повече от Промяната!

 

Илиана Беновска: Къде го намерихте този "Хари Худини“? Къде го намерихте този "Хари Худини“, който да бъде толкова ...

 

Бойко Борисов: Кой?

 

Илиана Беновска: "Хари Худини“, толкова опитен фокусник! Къде в България такъв има?! "Маг Астор“! Къде има такава личност в България?!

 

Бойко Борисов: Други въпроси, които не са задавали въпроси, за да има равнопоставеност!

 

Илиана Беновска: Къде има такава личност в България, която да не е компрометирана?! Къде има такава личност в България?! Кой?! Президентът Радев?!

 

Бойко Борисов: Когато си направиш пресконференция и от теб зависи да направиш кабинет, можеш да предложиш, който искаш !

 

Илиана Беновска: Утре от трибуната ли ще го заявите това предложение, г-н Борисов?

 

Бойко Борисов: Чувство за хумор също прибавете!

 

Илиана Беновска: От трибуната ли ще заявите предложението, г-н Борисов, утре?

 

Бойко Борисов: От бюфета!