Арх. Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството – Илиана Беновска "Беновска пита – Радио К2“, от 16. 11. 2022 г.

https://youtu.be/hVbhE9WQxyM

Иван Шишков: Бързам просто!

 

Илиана Беновска: Министър Шишков, не бягайте от мен!

 

Иван Шишков: Не, стига бе!

Илиана Беновска: Председателят на Комисията по регионално развитие и благоустройство инж. Стоянов каза, че е поискал информация от Вас за състоянието на пътищата и Вие ще я дадете тази седмица, доколкото разбрах?

Иван Шишков: Това, което аз в комисията коментирах, беше да направим до края на тази седмица или до края на другата да направим анализ на текущи и основни ремонти. Това казах, когато бях на блиц контрола в комисията. А за състоянието на пътищата е малко по-дълъг период. Трябва малко повече анализ от страна на АПИ, така че това е изключително важно. Така че, така или иначе, и това съм го възложил на АПИ да направят и анализ на състоянието на пътищата. Да се знае кои са за основен ремонт, кои са за текущ и така нататък, но това е анализ, който ще има малко по-дълъг хоризонт на работа!

 

Илиана Беновска: Запознахте ли се с идеята на фондация "Активна историческа карта“, с която те са запознали председателя на Комисията по регионално развитие и благоустройство, и аз в ефира запознах и председателя на КСБ Терзиев за съставянето на една интернет карта за това кога са строени пътищата, кой ги е строил, какво е състоянието им, първокласни, второкласи!

 

Иван Шишков: Това е много добро! Още повече, че днес знаете, че е световен ден на ГИС, Географски информационни системи!

 

Илиана Беновска: Честито! Значи подходящо сме избрали деня!

 

Иван Шишков: Та въпросът е подходящ точно за този ден. Наистина това нещо трябва да се направи, за да имаме информация, тоест не ние, а следващите управляващи, и по-следващите, и всички управляващи да имат информация!

 

Илиана Беновска: Вчера са Ви пратили писмо от фондацията!

 

Иван Шишков: Не съм го разгледал вчера писмото. Но Ви казвам, че в него има наистина много добро предложение!

 

Илиана Беновска: Не се ли страхувате да дадете тази информация?

 

Иван Шишков: Коя?

 

Илиана Беновска: Защото винаги историята около пътищата е завоалирана – кой строил, за какво строил, парите, не знам какво!

 

Иван Шишков: Аз лично не се притеснявам! Но най-накрая разбира се най-вероятно тази информация ще трябва да я дадат други министри и други управления.

 

Илиана Беновска: А Вие можете ли да започнете да работите?

 

Иван Шишков: Ние можем да започнем да работим, аз не се притеснявам! Да, разбира се!

 

Илиана Беновска: Искате ли да Ви кажа входящия номер на писмото!

 

Иван Шишков: Аз мисля, че може да ми го пратите по вайбър и за ще си го получа! Мерси!

 

Илиана Беновска: Очаквам отговор от Вас! Благодаря Ви за това интервю!