Беновска: Путин - "за“ семейството! Кои сте "придворни“ – САЩ– "диалектни“ БГ "политици“, "анализатори“ – че го дърдорите?

https://youtu.be/UBA0FCoRtxs

21-ви февруари 23-та, Москва

Руският президент Владимир Путин тази седмица не "уби рибата“ с речта си пред Федералното събрание, а защити изконните човешки ценности от идеята да има "Неутрален по Пол Бог“!

Владимир Путин: На първо място, разбира се, младите хора, младите поколения са избрани като цел. И тук отново непрекъснато лъжат, изопачават историческите факти, не спират атаките срещу нашата култура, срещу Руската православна църква и други традиционни религиозни организации на страната ни.

Вижте какво правят със собствените си народи: унищожаването на семейството, културната и националната идентичност, извращенията, малтретирането на деца - чак до педофилията - са обявени за норма, норма на техния живот, а духовенството, свещениците са принудени да благославят еднополовите бракове. Бог да ги пази, нека си правят каквото си искат.

Но искам да им кажа: но вижте, извинете ме, свещените писания, главните книги на всички други световни религии. Там се казва всичко, включително, че: семейството е съюз на мъж и жена, но, дори, тези свещени текстове вече се поставят под въпрос.

Англиканската църква, например, се съобщава, че планира - планира, макар и едва сега - да обмисли идеята за Неутрален по Пол Бог. Какво можеш да кажеш?! Прости им Господи, те не знаят какво правят!

Защитаваме живота на хората, собствения си дом.

А целта на Запада е неограничена власт. Той вече е похарчил повече от 150 милиарда долара за подпомагане и въоръжаване на режима в Киев. За сравнение: според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие страните от Г-7 са отделили около 60 милиарда долара през 2020-2021 г. за подпомагане на най-бедните държави в света. Разбираемо, нали? За войната - 150, а за най-бедните страни, за които уж постоянно се грижат - 60, и то при всеизвестните искания за подчинение на страните - получатели на тези пари.

И именно те "изпуснаха джина от бутилката“, потопиха цели региони в хаос.

Според самите американски експерти, в резултат на войни Съединените щати отприщиха след 2001 г., почти 900 хиляди души загинаха, повече от 38 милиона станаха бежанци.

Никой от тях не разглежда човешки жертви и трагедии, защото, разбира се, залогът е трилиони и трилиони долари; способността да продължите да ограбвате всички; под прикритието на думи за демокрация и свободи, да се разпространяват неолиберални и по своята същност тоталитарни ценности; окачват етикети на цели държави и народи, да обиждат публично лидерите им; да потискат несъгласието в собствените си страни; да създават на имидж на враг, за да се отклони вниманието на хората от корупционните скандали – все пак всичко това не слиза от екраните, всички го виждаме – от нарастващите вътрешни икономически, социални, междуетнически проблеми и противоречия.

Бих искал да отбележа, че делът на руската рубла в нашите международни разплащания се удвои в сравнение с декември 2021 г. и възлиза на една трета, а заедно с валутите на приятелски страни това вече е повече от половината.

Сега, чрез представителите на НАТО, те дават сигнали, а всъщност поставят ултиматум: вие, Русия, изпълнявайте безпрекословно всичко, за което сте се договорили, включително и Договора СТАРТ, а ние ще се държим както искаме.

В тази връзка съм принуден да съобщя днес, че Русия спира участието си в Договора за стратегическите нападателни оръжия.

Русия ще отговори на всякакви предизвикателства, защото ние всички сме една държава, един голям и единен народ. Ние сме уверени в себе си, уверени в нашите способности. Правдата е за нас.

21-ри февруари 23-та, Варшава

Едновременно с речите на Путин, в Кралския дворец в Полша, съюзниците от източния фланг на НАТО – формат Б9 – президентите на България – Радев, Полша – Дуда, Румъния – Йоханис, Унгария – Новак, Словакия – Чапутова, Литва – Науседа, Латвия – Левитс и Естония – Карис, и премиера на Чехия – Фиала подписаха съвместна декларация, в която осъдиха остро "агресивната война на Русия“ и "умишлените атаки срещу критична инфраструктура“ в Украйна.

На срещата във Варшава в сряда активни бяха и президентът на Съединените щати Джо Байдън, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Като източен фланг на НАТО вие сте фронтовата линия на нашата колективна отбрана“, каза Байдън, който пристигна след изненадващо посещение в украинската столица Киев при президента Володимир Зеленски.

Байдън спомена Путин 10 пъти в речта си, а руският президент не го назова нито веднъж. 

"Никога не сме били по-единни!“, беше посланието, в Кралския дворец във Варшава, на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Година след началото на инвазията на Русия в Украйна, президентът Путин не се готви за мир. Точно обратното - готви се за още война.,“ категоричен бе Столтенберг.

Освен последващата подкрепа за Украйна, Полша, Румъния и Балтийските държави, където вече има американски контингенти на ротационен принцип, ще търсят варианти за постоянно разполагане на американски военни на териториите си, пише Би Би Си.

Кремъл твърди, че възприема НАТО, която скоро може да се разшири с Швеция и Финландия, като екзистенциална заплаха за Русия.

Обаче, не всички страни от Букурещката деветка са готови още да подкрепят Украйна, отбелязва Ройтерс. Това се отнася най-вече за Унгария, която не е съгласна с някои от санкциите на ЕС срещу Русия. Наред с Турция, тя е другата държава членка на НАТО, която още не е ратифицирала приемането на Швеция и Финландия.

А Румен Радев заяви пред Байдън: "Трябва ни стратегия не само как да спрем войната, но и как да бъде спечелен мирът!“

 

 

"България оказва в рамките на своите възможности подкрепа за Украйна и ще продължи да подкрепя международните усилия в търсенето на устойчиво решение на конфликта, увери държавният глава. Но… Преди месец стана известно, че България е снабдявала Украйна с дизелово гориво и снаряди при управлението на кабинета "Петков“. Това се е случвало непряко, през други държави от НАТО.

"Нуждаем се не само от всеобхватна стратегия как да бъде спряна войната на Русия срещу Украйна, но и как да бъде спечелен мирът след това. Фокусът следва да е върху постигането на рационален баланс между военни, икономически и дипломатически инструменти.

Чл. 5 от Северноатлантическия договор гарантира сигурността на държавите членки на НАТО, но влошената среда за сигурност изисква и реални действия за укрепване на националния отбранителен капацитет на отделните страни, който да допринася за общата сигурност.“ – беше твърд Радев. 

22-ри февруари 23-та, в София

А на годишната конференция на началника на отбраната, президентът Радев заяви, че България не може да даде повече военна помощ на Украйна.

Румен Радев: И искам да кажа, че тази "мантра“, която се насажда, че видите ли, като си дадем старото руско въоръжение, ще се решат веднага проблемите с модернизацията и превъоръжаването, е дълбоко невярна! Ние заменяме едни стари оръжейни платформи с други стари оръжейни платформи. Ние трябва да доставим, давайки съществуващите в момента платформи С-200, С-300, МИГ-29, СУ-25, Т-72 - което евентуално се иска, ние трябва да закупим нови. Ние трябва да си ги платим, то това е ясно. Така че всички хора, които настояват, че с тази концепция "сливи за смет“ ще се решат проблемите на превъоръжаването, трябва да могат да се изправят пред обществото и да отговорят – кога и какви точно платформи бихме получили като замяна? Кога ще обучим личния състав и как можем да ги поддържаме? Защото най-малкият срок е 3 години, а за самолетите ние чакаме вече, май, цяло поколение! Колко ще ни струва и имаме ли пари сега да го направим? И, когато отговорят на всички тези въпроси, нека пак да ги разгледаме! Затова е и сблъсъкът, моят сблъсък с тези техни позиции. Защото, за разлика от тях, аз - като върховен главнокомандващ на въоръжените сили - съм длъжен да настоявам

отбранителният потенциал на българската армия не да се отслабва в тази сложна обстановка, а напротив, той да се съхранява и развива.

Но повярвайте ми, тя ще изисква много пари, много усилия и стартиране навреме. Ние вече много закъсняхме!

22-ри февруари 23, Москва

А Путин продължи – при минус 15 градуса по Целзий, на препълнения стадион "Лужники“, руският президент отбеляза "мощното, мистично и свято значение на думите "защитник на Отечеството“: "Родината е семейството, в сърцата на хората от Путин говори на голям патриотичен концерт пред 200 000 души, където - публиката развяваше руски знамена, на сцената - патриотични песни и руски военни, сражавали се на украинския фронт.

 

А иначе, да ви напомня какво питах на 18-ти февруари. Отговори нямам. Изненадани ли сте?! Аз – не! Дано изборите за 49 НС осветлят темата.

 

Беновска: Борисов, ЗАЩО: Кирчо-О'Брайън ни "оправят“, Херо "учи“ кметове за корупцията? 

25 май, 22-ра, 48 НС

"Сянката“ на ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джеймс О`Брайън върху българската политика е по-дълга и не е от днес.

Депутатът от ДПС Станислав Анастасов, на брифинг в парламента, разказа какво е станало на 13 май 22-ра по време на петъчния парламентарен контрол.

Станислав Анастасов: На последния парламентарен контрол, след приключването на нашия въпрос, някъде около минута изчакахме с колегите да започне следващия въпрос и тръгнахме да излизаме от залата. Минавайки покрай така наречената "кошара“, където са представителите на МС, Кирил Петков се опита да ме привика с жест. Аз застанах на около метър и половина-два, за да може все пак да се чуваме. Не държа някой да ми говори на ушенце! Ние сме против тези работи. След което той ми каза – "Аз ще ви оправя!“. В първия момент не повярвах на ушите си и казах – моля! Той повтори – "Аз вас ще ви оправя! Джеймс О Брайън е името на човека! До 3 седмици очаквайте новини!“ Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори. Той се облегна назад и каза – "До 3 седмици очаквайте новини! Ще видите! “Имаше колеги зад мен от групата, между другото, така че има достатъчно свидетели на случката. Това е фактологията! Не бих си позволил да говоря нещо, което не е така! Но - разбрахме името, разбрахме и заплахата! 

Случката отшумя, парламентът се разпусна, но Кирил Петков каза истината - О'Брайън дойде да ни оправи! 9 месеца по-късно!

13 февруари 23-та

Президентът Румен Радев се срещна с ръководителя на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О`Брайън

"Модернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система“, заяви Радев. В срещата, която се проведе в президентската институция, участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, както и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън. 

Бяха обсъдени наложените нови санкции по "Магнитски“ на 5-ма български граждани, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи. Държавният глава Румен Радев изрази признателността си за международната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията. Президентът подчерта също така, че обществото ни очаква следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и активно партньорство, и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните съюзници в борбата с корупцията.- заявиха от офиса на Радев.

Чиновникът на президента Байдън изразил настойчивото желание на САЩ:

Първо, да бъде съставено правителство между ГЕРБ и ПП/ДБ (като ПП/ДБ ще са водещите, а ГЕРБ ще осигуряват парламентарната подкрепа) и

Второ: ВЕДНАГА да бъде приет законът на Крум Зарков за контрола върху главния прокурор.

А, иначе, президентът Радев, "под мустак“, изрази плахо и българско национално самочувствие:

14 февруари 23-та

Румен Радев: Първо, съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма! Виждаме го и всяка помощ отвън е добре дошла! Защото съвременната корупция, тя не признава граници. Тя е международно явление. Но няма кой друг да свърши нашата работа вместо нас. И тя започна с приемането на закони, които да гарантират ефективна борба с корупцията. И тя започна с това политическите партии не само да ги приемат, но и да се ангажират с изпълнението на тези закони, а тази борба с корупцията да не бъде само предизборно говорене.

Румен Радев: Обсъдихме широк кръг теми. Но по отношение на корупцията трябва да е ясно, че американската страна гледа преди всичко, и това го заявяват открито, техния собствен интерес, тяхната сигурност. С този закон "Магнитски“ те гарантират и правят

всичко възможно корупционни практики и явления да не преминат в тяхната финансова система. Това трябва да се знае. Но това е силен политически сигнал към нас, че трябва да бъдат предприети ефективни мерки!

Румен Радев: Очакванията са, че пред следващия 49 Парламент приоритетна задача ще бъде приемането на правосъдната реформа. Тези закони, които ги подготви и ги внесе служебното правителство, нека да бъдат разгледани по възможно най-бързия начин! Ако Парламентът прецени, да въведе необходимите поправки, но те да водят към реална, ефективна борба! А не към симулиране на борба с корупцията! Това е най-важната първа стъпка, за да могат да бъдат отпушени съответно и политическите процеси в страната!

Румен Радев: България е суверенна държава! И никой отвън не може да ни поставя никакви искания! И ние няма да приемем абсолютно никакви искания! Но пак казвам, това е много силен политически сигнал. Приемаме го като оказване на помощ от партньор, от стратегически съюзник. Защото съвременната корупция не признава граници. Нейното ефективно противодействие изисква обединяване на усилията на институциите, заедно с тези на нашите партньори и съюзници!

На същия 14 февруари 23-а, в единственото си интервю,

Джеймс О’Брайън заяви по БНР:

Джеймс О’Брайън: Санкциите имат за цел да подсилят избора на България, които задълбочава нейната интеграция в Европа и сътрудничеството със световните компании! Важното е някои стари практики да бъдат идентифицирани и прекратени. Тези санкции следват доказателствата, с които разполагаме и установяват десетки милиони евро, които са били взети от българския народ и дадени, в някои случаи на длъжностни лица, в някои случаи на чуждестранни компании. Целта на тези санкции е България да бъде в състояние да разследва и да спира подобно поведение, за да бъде пълноправен участник в световната икономика. Така че това, което бихме искали да видим, а ясен ангажимент от страна на всички партии да въведат реформата и да я гласуват като приоритетен въпрос в новия парламент.

Джеймс О’Брайън: Това, което видях на срещите, а аз се срещнах с президента, със служебното правителство, с някои от политическите партии, е, че всички разбират важността на тези реформи. Бихме искали да видим процес, при който партиите да се съберат, да постигнат съгласие по конкретен текст и да се съгласят да го гласуват в началото на новия парламент. И след това да го приложат на практика. Защото искаме не само закони на хартия, нали? А България да има независима, безпристрастна и отговорна следствена служба, служба за борба с корупцията, главен прокурор и така нататък. Освен законодателство, трябва и прилагането на тези закони! Чух силни ангажименти от някои от партиите, с които говорих и знам, че някои от останалите казаха, че твърдо подкрепят законодателството за съдебната реформа.

Джеймс О’Брайън: Очевидно е, че имаме чудесно посолство тук, но първо ние оценяваме партньорите си по това дали споделяме резултати и ценности. Ако има хора, които само говорят, а после не действат, те не са особено ефективни партньори! Тази реформа на системата за борба с корупцията, на главния прокурор, на комисията за борба с корупцията, това е много важно за ЕС, за Обединеното кралство и за САЩ и именно в това измерваме нашето партньорство!

Джеймс О’Брайън: Направихме това с нашето Министерство на финансите, защото сме наясно, че народът на България заслужава да знае повече за това, което ние знаем Президентът Радев зададе подобен въпрос на срещата в понеделник. И знаете ли, ние сме щастливи да споделим това, което можем да споделим. С нашите санкции ние казваме, че тези лица, а и някои хора, свързани с тях, нямат право да използват нашата финансова система, тоест, финансова система или банка, базирана на долари и не могат да влизат на територията на САЩ. Санкциите са защитни за нас. Те се отнасят за това на кого е позволено да дойде и да играе по нашите правила. И ние смятаме, че лица, които са участвали в корупционно поведение, не трябва да участват в нашата система и да посещават страната ни. Същото важи и за Обединеното кралство.

Джеймс О’Брайън: Искаме да застанат зад реформата и депутатите да я подкрепят. И мисля, че всички партии са чули това послание. Ще видим кой ще го изпълни!

Ето коментарът на тези САЩ – заповеди от конституционалиста и депутат във ВНС Георги Марков, след като стана и известно, че в посолството на САЩ О’Брайън е привиквал и лидери на партии…

 

Георги Марков: О'Брайън счупи рекорда по безпардонна и груба намеса в държавния живот на България. Никой не е обяснил на госта, че в България има Велико народно събрание, което единствено може да приеме върховни съдии да разследват главния ни прокурор, което закона "РАДЕВ-ЗАРКОВ“ иска да направи Обикновен парламент.

Няма как да не сме възмутени:

1. Румен Радев прие официално и публично чуждестранен чиновник, координатор в администрацията на САЩ. Почти като държавен глава, само нямаше духова музика и гвардейски пера.

И Тодор Живков сигурно е приемал съветски чиновници... Къде ще ходи... Ама поне не ги показваха по телевизията, държеше си на ранга първия ни ръководител.

2. Господинът от САЩ настоява за независим главен прокурор в България. При това и по Националното радио. Не се намери държавник или съдебен орган като ВСС, например, да му отговири: за разлика от САЩ, главният прокурор у нас по Конституция е част от съдебната власт, която по конституционна дифиниция е независима в това число и спрямо намеса зад граница.

3. Никой държавник не обърна внимание на американския гост да каже, че ние не приемаме уволняване на главния ни прокурор от Байдън, който уволни главния прокурор на Украйна Шокин, чрез президента Порошенко, затова че разследва фирмата, в която работи сина му.

4. Никой не каза на координатора от САЩ, че ние не желаем прокурорите ни да се избират с парите на Сорос, както милиардер се похвали публично, че прави десетилетия в Америка. Нито да се назначават от Сорос, както Лаура Кьовеши в Румъния.

5. Никой не каза на О'Брайън, че ние не сме съгласни български прокурори да правят подписка за неизпълнение на решение на Върховния съд. Такава направиха в САЩ цели

90 прокурори прогресисти, 30 от които избрани с помощта на Сорос. Те заявиха, че няма да изпълняват решението на Върховния съд на Америка за абортите. А Сорос публично според Fox News ги поощри.

6. Никой не е обяснил на госта, че в България има Велико народно събрание, което единствено може да приеме върховни съдии да разследват главния ни прокурор, което закона РАДЕВ-ЗАРКОВ иска да направи Обикновен парламент.

7. Никой не запозна господина от САЩ, че скоро Конституционният ни съд се произнесе, че главният прокурор не е безконтролен. 2021 г. бе постановено, че той може да бъде разследван от всеки прокурор.

8. Никой не попита американските ни братя: защо след като законът "Магнитски" е замислен като лост за защита правата на човека, не се приложи в Македония, където пребиха човек само защото е българин, а цялата ни нация е наречена фашистка, татарска и прочее.

9. Така и не се обясниха на американския координатор, че сме парламентарна република и по Конституция депутатите ни гласуват задължително по съвест, а и полагат клетва, че ще спазват основния закон. Нямат задължение по указания, дори и от Америка, да избират главен прокурор.

10. Като братска партньорска страна на Велика Америка никой не изрази загриженост за безпрецедентната престъпност в САЩ и особено в Ню Йорк, за която публично наскоро говори моят любимец президента Доналд Тръмп.

11. Така и никой не повдигна въпрос за милионите, които Сорос и "Америка за Българи" наливат в НПО-та у нас и те извършват активна политическа дейност, което е изрично забранено по Конституцията ни.

Да не говорим, че се трансформираха в партии проповядващи неолибералната прогресистка философия на управляващите в Америка.

12. И накрая, защо не бе попитан гостът ни, с претенции на познавач на правовата държава, какво мисли за ареста на лидера на опозицията от протежето им Кирил Петков, признато за незаконно от съда. Какво мисли за Бойко Рашков, нарекъл опозицията "бивши" хора и "артиста“ Морфов, нарекъл победилата на изборите партита ГЕРБ "боклуци".

PS. Актуалният "лаф“ на италианката Джорджия Мелони за Макрон и Шолц:

"На "Титаник“ няма Първа класа, всички ще потънем!“ е поучителен и за нас.

А след срещите на Джеймс О'Брайън, ръководител на Службата за координация на санкциите в администрацията на Байдън с президента Румен Радев и министри от служебния кабинет, в резиденцията на Херо Мустафа са се провели неформални разговори с участието на Бойко Борисов, лидерите на ПП и ДБ и Мустафа

Карадайъ. На срещите е присъствал и Джеймс О'Брайън, който е настоявал следващият парламент да приеме закона за контрол върху главния прокурор.

 

А, иначе, след Деня на лъжата,

на 2 април 23-та ни чакат избори за 49 НС.

 

Беновска: Борисов, ЗАЩО: Кирчо-О'Брайън ни "оправят“, Херо "учи“ кметове за корупцията, Румъния "души“ Евроинс?

 

Беновска: Путин - "за“ семейството! Кои сте "придворни“ – САЩ– "диалектни“ БГ "политици“, "анализатори“ – че го дърдорите?

 

Аз съм Беновска. И питам.