БСП и ПП проведоха среща в Народното събрание на 9.11.2022 г. Илиана Беновска попита Кирил Петков и Корнелия Нинова каква е оценката им за срещата. Те направиха обобщение на разговорите, но не отговориха конкретно на нейния въпрос. Ето какво се случи:

https://youtu.be/rgH8DZwyOEw

Илиана Беновска: Може ли една оценка на тази среща, г-жо Нинова и г-н Петков?

Кирил Петков: Всъщност, ако мога да заключа в нашата среща няколко неща, които стават явни! Приоритет номер едно е да изискваме заедно служебното правителство да внесе бюджет. Приоритет номер две е ясно да изразим, че политическите дебати за съставяне на правителство не са свързани с правенето на правилния бюджет за хората, за тази зима, за догодина. И приоритет номер три, да можем да заедно да се обединим, така че, независимо какво се случва с политическия цикъл, че ние ще направим едни отговорни действия, така че дефицитът няма да излезе извън рамките на нормалното и въпреки всичко тези социални политики, които са приоритет и на вас, и на нас, могат да бъдат изпълнени! Така че с това ви благодарим за срещата и се надявам да действаме заедно по тези теми!

Корнелия Нинова: Може ли само нещо да кажа? Уважаеми колеги, този тип срещи продължават. Утре ще се срещнем с колегите от ГЕРБ. ДПС са потвърдили. Ще продължим тези срещи. Нашата цел е силна социална политика за защита на хората, разумна икономическа подкрепа за фирмите, за да е силна икономиката и всичко това да гарантира финансовата стабилност на държавата. Но искаме да предупредим, че нямаме много време! Ние вече сме като 9-и ноември!

Кирил Петков: Точно така!

Корнелия Нинова: Данъчни закони, бюджет на две четения във всички комисии, в зала – изискват време. Затова опитахме се предварително, независимо от преговорите за правителство, преди да започне цялата бюджетна процедура да постигнем минимум съгласие. Така че, информираме ви, че тези срещи ще продължат и вероятно след това, както и Вие казахте, в някаква група около бюджетна комисия, да постигнем съгласие в интерес на хората! Благодаря Ви!

Илиана Беновска: Може ли да дадете оценка за срещата за нас, журналистите! Моля ви! Какво е това високомерие?