https://youtu.be/gWfmVbBGkds

ГЕРБ и ПП проведоха среща в Народното събрание на 8.11.2022г. На срещата бяха поканени и представители на медиите. Илиана Беновска се опита да зададе въпроси, но съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че въпроси от страна на медиите не са предвидени. Ето какво се случи:

Илиана Беновска: Може ли въпроси, г-жо Атанасова?

Кирил Петков: Не, без въпроси!

Илиана Беновска: Как без въпроси?

Кирил Петков: Без въпроси! Понеже дискусията наистина доведе до един общ резултат, да седнат експертите и да тръгнат да работят по бюджета. Може ли да съгласим, за да има резултат от нашата първа среща, да се съгласим, че в общите приоритети, ако успеем да стигнем до съгласие за бюджета, заедно ще подкрепим декларацията на ПП, може би и с другите парламентарни групи за внасяне на бюджет за 2023 г.? И да не ни е страх да използваме само бюджет от миналата година, защото това би било един добър резултат от нашата първа среща, че ако имаме съгласието по тези макроикономически параметри и имаме дисциплината да направим един добър бюджет, заедно можем да изискаме този бюджет и да започнем да работим по него? Това би било един добър резултат от нашата първа среща!

Илиана Беновска: Дайте с по една дума само оценка за тази среща! Нали сте открити и прозрачни! Няма да ви гоним по ъглите после! Моля ви! По шестобалната система колко давате? Кажете по едно число, г-н Петков и г-жо Атанасова!

Десислава Атанасова: Само искам да отговоря. Виждам, че по-скоро ние имаме различия по глобалната рамка и по възможните параметри. Затова предлагаме да има друг подход. Първо да работят нашите експертни групи и тогава в консенсус или в противоречие, зависи до какво стигнат експертните групи, да вземем решение. Това смятам, че е по-редно, по-правилно и по-коректно спрямо и двете страни.

Кирил Ананиев: Освен това предлагам на тези експертни групи да поканим и представители на Министерството на финансите и на правителството като цяло, за да може да бъде целия кръг от заинтересовани лица участник в тези разговори.

Илиана Беновска: Моля ви, г-н Петков и г-жо Атанасова, от уважение към нас! Няма да ви гоним по ъглите после. Дайте една оценка на тази среща по шестобалната система!

Асен Василев: Оценката трябва да я дадат българските граждани, видяха срещата! Благодаря Ви!

Илиана Беновска: Глупости!