Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС - Илиана Беновска "Беновска пита – Радио К2“, Избори за 48 НС, 02.10.2022 г.     

https://www.youtube.com/watch?v=ABlhmNvrMSc&t=12s 

Илиана Беновска: Г-н Карадайъ, слоганът Ви беше - майсторите в политиката. Сега да докажете, но моля Ви конкретно - майстори ли ще бъдете в политиката и какво бихте преодолели и пренебрегнали, ако на Вас, очевидно се вижда, Ви се възложи функцията на балансьор на една бъдеща коалиция? Вие с Вашия резултат ще бъдете балансьор на бъдещата коалиция, която и да е тя и ако на Вас Ви се даде мандат - ще го приемете ли? И трети въпрос...  

Йордан Цонев: Един въпрос, моля Ви се. Всички чакат за въпроси.   

Илиана Беновска: То е един въпрос. Каква е Вашата национална клетва на майсторите в политиката пред България?  

Мустафа Карадайъ: В името на стабилността и сигурността на държавата, какъвто ни беше и слоганът, е нужен диалог. Нормалността в политиката с онази дефиниция, която я даваме още от 2016-та година, в това сложно време, според нас е аксиома. Не разделителни линии, не противопоставяне, не омраза, а диалог и нормалност, отговорност пред българските граждани, отговорност пред държавата. От тази гледна точка, независимо дали мандат ще бъде даден на ДПС, или няма да бъде даден на ДПС - това са бъдещи несигурни действия. Ние от днес призоваваме за диалог в името на търсене на решение. Доколкото за майсторите - мисля, че Вие не се съмнявате, че последните 32 години ДПС е номер 1 в българската политика. Бяхме номер 1 и в бюлетината този път.  

Илиана Беновска: Националната Ви клетва към България, моля! Няма ли да ни кажете национална клетва? Национална клетва, моля!  

Йордан Цонев: Един въпрос казахме.  

Илиана Беновска: Отбягвате ли?  

Мустафа Карадайъ: Заявявам - нормалност в политиката и защита на демокрацията. От това няма да се отклоняваме.  

Илиана Беновска: Не беше толкова тежко!