Беновска: Г-да Борисов, Гешев, Доган, Радев, Петков! Накъде водите България –към Пропаст или в Космоса?

Великата Лили да станела Премиер!

Това "роди“ "Народното творчество“ във ФБ! Като гледа сеира Борисов, Гешев, Доган, Радев, Петков!

Но!

Не Лили, а Мария Неделчева- Габриел, от Брюксел ще командва на ротация с акад. проф. Денков България.

2 юли 23-та

Ботевият ден днес стана Велик ден за Българската Демокрация.

Вече имаме кабинет на ПП-ДБ с "поклисар“ ГЕРБ на Бойко Борисов.

Ето ги:

Акад. Николай Денков и Мария Габриел представиха състава на кабинет “Денков-Габриел“, който ще бъде внесен в Президентството в понеделник в 11:00 ч.

Съставът на кабинета е: Денков:

Министър-председател - Николай Денков Денков Заместник министър-председател и министър на външните работи - Мария Иванова Габриел Министър на финансите - Асен Васков Василев; Министър на вътрешните работи - Калин Георгиев Стоянов; Министър на регионалното развитие и благоустройството – Андрей Иванов Цеков; Министър на труда и социалната политика - Иванка Николова Шалапатова; Министър на отбраната - Тодор Димитров Тагарев; Министър на правосъдието – Атанас Владиславов Славов; Министър на образованието и науката - Галин Борисов Цоков; Министър на здравеопазването - Христо Русков Хинков; Министър на културата - Кръстю Цончев Кръстев; Министър на околната среда и водите и Председател на консултативния

съвет за европейската зелена сделка - Юлиан Георгиев Попов; Министър на земеделието и храните - Кирил Маринов Вътев; Министър на транспорта и съобщенията - Георги Йорданов Гвоздейков; Министър на икономиката и индустрията - Богдан Валериев Богданов; Министър на иновации и растежа - Милена Иванова Стойчева; Министър на енергетиката - Румен Събев Радев; Министър на електронното управление - Александър Илиев Йоловски; Министър на туризма - Зарица Георгиева Динкова; Министър на младежта и спорта - Димитър Владимиров Илиев;

А "ротационната“ премиерка от ГЕРБ Габриел изчете и "Символ Веруюто“, Клетвата пред България, на това Правителство:

Габриел: За публична администрация, която връща доверието на гражданите на държавата

Всеки български гражданин иска да живее в държава, чиито институции са стабилни, вдъхващи доверие, работещи ефективно и професионално в интерес на гражданите и бизнеса.

Това, освен от законите и нормите, зависи и от хората, които работят в институциите и учрежденията. Те трябва да бъдат професионалисти, търсещи ефективен краен резултат от работата си, да са отворени към непрекъснатите промени и предизвикателства, така че с действията си да подпомагат конкурентноспособността на фирмите и да подобряват живота на гражданите.

Ние заставаме зад всеки един служител в администрацията, който отговаря на всички професионални и етични стандарти за заеманата длъжност и с работата си е показал, че защитава интересите на държавата и гражданите.

Същевременно ще работим за непрекъснатното подобряване на ефективността и качеството на публичната администрация в България. Силното и ефективно държавно управление е немислимо без професионална, ефективна, модерна и отлично подготвена публична администрация. Администрация, която е способна да създава и внедрява иновативни решения в полза на обществото.

Нашата визия за реализиране на добро и открито управление в държавната администрация, се основава на следните общоприети, вкл. и на европейско ниво, принципи, каквито са върховенството на закона; ефективност и ефикасност; обществено благосъстояние; прозрачност; многообразие и приобщаване; справедливост и равнопоставеност; устойчивост срещу корупцията.

Нашата програма предвижда да работим упорито по следните приоритети, по които имаме взаимно разбиране и съгласие:

1. Приемане от Народното събрание на приоритетни законопроекти с ключови реформи и решителност на изпълнителната власт за тяхното пълноценно прилагане;

2. Прозрачна и отговорна администрация – осигуряване на възможности за непрекъснат мониторинг от страна на обществото и обратна връзка; отваряне и споделяне на данните в и от публичния сектор;

3. Гарантиране на ефективни и висококачествени услуги за гражданите и за фирмите, които да са леснодостъпни, бързи, проактивни, генериращи развитие и икономически растеж;

4. Ускоряване на цифровизацията в публичния сектор, широко използване на нововъзникващи технологии и създаване на среда стимулираща иновациите, стъпвайки на реализираното до момента;

5. Изграждане на професионална и мотивирана администрация, способна на иновации;

6. Създаване на приобщаваща администрация, която функционира на база на равнопоставеност, справедливост и високи етични стандарти;

7. Всички държавни служители, които изпълняват задълженията си точно, добросъвестно безпристрастно и политически неутрално в съответствие със законите на страната, могат да бъдат спокойни за своето професионално развитие и реализация. Гарантираме, че назначаването на всяка длъжност в държавната администрация ще се извършва чрез конкуренция основана на професионални качества, обективни критерии и процедурни правила.

И се сетих за "Самота“ - страхотната песен на Лили в екип с големите

Текст: Михаил Белчев, Музика: Асен Гаргов, Аранжимент: Найден Андреев

"Всяка твоя болка преживях и аз до теб. Всяка твоя радост грееше във мен.

Твоя сянка бях, но разбрах едва сега, щом вратата хлопна, колко съм сама. Всяка твоя мисъл аз разбирах и мълчах, ала днес, че си отиваш, да усетя не успях. Твоя сянка бях, но разбрах едва сега, щом вратата хлопна, колко съм сама. Бях щастлива с теб, живях за теб и дишах с теб. Всяка твоя стъпка за мен бе тих вълшебен звук в съня. Днес къде си ти, не знае никой и не казва. Питах ветровете, дали са срещали в света един човек на път, един човек без дом“.

На пръв поглед това е любовна балада.

Но! Цяла седмица гледаме тези "момчета“ - Борисов, Гешев, Карадайъ, Радев, Кирил, Асен как се лутат в безпътица – да сглобят редовно правителство.

Всички те се кълнат колко обичат България.

От днес към тениската, която подарявахме

HARVARD LAW JUST KIDDING! /ЗАКОНЪТ НА ХАРВАРД – ПРОСТО СЕ ШЕГУВАМ!/

добавяме и нова тениска -

В БЪЛГАРИЯ СЕ КЪЛНА!

Ама, май, истината е друга… Има едни 12 млрд, които е гот да си ги делнат… А идват и местни избори.

А Костадин Костадинов издига все повече политическия си ръст!

2 юни 23-та

Костадин Костадинов: Това правителство е политическо правителство! Всеки един от тези така наречени експерти няма как да бъде министър, ако не бъде посочен от определена политическа партия! Това не е кабинет на КНСБ и КТ "Подкрепа“, това не е кабинет на Светия синод, това не е кабинет на браншовата организация на земеделците например. Това е кабинет на ПП, на ДБ и на ГЕРБ. Това е политическо правителство, разбирате ли? Това не е експертен кабинет!

И още нещо, като говорим за експерти, означава ли, че тези хора, които са в партиите им не са експерти? Означава ли това, че Кирил Петков не е експерт, а Асен Василев е, защото Асен Василев влиза в кабинета, а Кирил Петков не влиза?

Този кабинет е предателски! Този кабинет на практика ще унищожи България! И знаете ли каква е целта? Целта е България да бъде превърната във втора Украйна! Целта е тук да има гражданска война. Вие вече виждате какво се случва. Новият американски посланик дойде и тук вече започнаха да умират хора! Някои в Кейптаун, други намирани мистериозно в кладенците на собствените си имения! И изведнъж по улиците започнаха да шестват хора, които искат да правят Майдан в България, да се лее кръв! Вие го отразявате това нещо. Това нормално ли е? Как така само за две месеца се случи? Затова казваме, че това правителство е правителство на предателството и на шпионажа!

Като стана дума за посланика на САЩ в България Кенет Мертен, ето какво публикува на сайта си американското посолство в България…

Изявление на Посолството на САЩ

Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона.

Послание за гражданите на САЩ: Демонстрация и март – Президентство на Орлов мост – петък, 02 юни 2023 г.

Събитие:

В петък, 02 юни 2023 г., ще има демонстрация, започваща в Президентството в центъра на София в или около 6:30 ч. (18.30 ч.). Демонстрацията ще прерасне в поход, започващ в или около 7:30 ч. (19.30 ч.) до Орлов мост. Очаква се събитието да приключи около 10:00 ч. (22.00 ч.).

Българските власти очакват от 3 до 5000 души да участват в демонстрацията, която според съобщенията е в подкрепа на българското участие в ЕС и НАТО.

На всички граждани на САЩ и членовете на техните семейства се препоръчва да избягват райони, засегнати от това събитие.

Моля, очаквайте затваряне на пътища и засилено полицейско присъствие в този район. Това може да доведе до закъснения, блокиране на пътища и общо увеличаване на нормалния трафик през делничните дни в центъра на София. Моля, имайте предвид, че часовете и маршрутите на похода, както и затварянето на пътищата подлежат на промяна.

Действия, които трябва да се предприемат:

· Дори демонстрациите, предназначени да бъдат мирни, могат да се превърнат в конфронтационни и евентуално да станат насилствени.

· Избягвайте райони на демонстрации.

· Бъдете внимателни, ако неочаквано откриете в близост до големи събирания или демонстрации.

· Бъдете наясно с обкръжението си.

· Наблюдавайте местните медии за актуализации.

· Избягвай да се набиваш на очи.

· На гражданите на САЩ се препоръчва да се обадят на полицията (# 112), да потърсят безопасно място и да чакат помощ от полицията

Помощ:

· Посолство на САЩ София, България

+359-2-937-5100 (работно време)

+359-2-937-5101 (след часове – само спешни случаи – арест, смърт или опасност за безопасността и сигурността на гражданите на САЩ) ACS_Sofia@state.gov

Въпрос: САЩ се грижат за американците в София? Или подтикват към протест срещу президента на България г.о.р. Румен Радев? "Връщат му топката“ заради отношението му към ПП-ДБ?!

29 май 23-та

Радев ледено връчи мандата на ПП- ДБ.

Румен Радев: Уважаеми г-н Денков, първо искам да изразя своето лично уважение към Вас, познавайки Ви в качеството на служебен министър в няколко правителства! Също така да изразя и своето пълно разбиране за деликатността, в която се намирате в момента. Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. И тук искам да заявя, че точно заради това, аз, нецелесъобразно от моя страна да Ви връча мандат при положение и след изтеклите записи и да поверя съдбините на България в ръцете на лидерите на вашата партия след изтеклите записи и последвалите публични самопризнания. Заради торпилирането на българския суверенитет. Наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация. Заявката за вмешателство в изборите чрез оглавяване на МВР и дискредитиране на лидерите на европейски институции и лидери на България. Но аз съм призван и да браня Конституцията и по силата на тази Конституция, искам това да е много ясно, аз съм длъжен да връча този проучвателен мандат. Неговото оползотворяване е ваше конституционно право. Но в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическата система, на съхраняване на вашето достойнство и политическа перспектива, също така на съхраняване на имиджа на България пред нашите европейски партньори Ви призовавам да преосмислите изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който, според мен вече е дискредитиран. Заповядайте!

29 май 23-та

Радев категорично предупреди ПП-ДБ, че на са "хванали Господа за коланчето“…

Медия: Как ще коментирате изтеклите записи, в които Вие бяхте споменати 4 или 5 пъти, в които ПП коментират как ще сменят шефове на служби след съгласуване с посолства, как се обсъжда вашия импийчмънт, как трябва да ви се орежат правомощия и да ви се отнемат службите?

Румен Радев: Първо трябва всеки, който има амбициите да прави някакви дълбоки промени в службите, да не кажа погром, защото и такива неща се чуха, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента. Тези служби са на България и те са под прякото оперативно ръководство на Министерски съвет, в лицето на министър-председателя, а не на президента. Ако искаш да реформираш службите, трябва най-малкото да познаваш законите аз тези служби, защото и това не се познава. Трябва да познаваш структурата, задачите, функциите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори. Защото и това не се познава. Ще дам само един пример. Службите са наистина сериозно реформирани и правят максимума като усилия в рамките на бюджета, с който разполагат. За ДАНС ще дам един пример, миналата година ръководството на ДАНС отиде в САЩ по тяхна покана и получи наградата "Джордж Тенет“, която се дава само веднъж в годината, само на една служба от целия свят! И тя се даде на ДАНС за изключителни заслуги и принос към националната сигурност на САЩ, за образцовото взаимодействие в борбата с тероризма, укрепването на демокрацията и нейната защита от зловредни влияния! И сега тези хора искат да обезглавят това ръководство, базирайки се на някакви посолства! Това са абсолютни глупости!

Медия: Кои са тези хора?

Румен Радев: То е ясно от записите кои са!

Медия: Има ли втора държава, която се управлява от флашки, от записи? Това узурпиране на държавата ли е?

Румен Радев: Вижте, много епитети се изказаха за тези записи, но проблемът е много по-дълбок. Той засяга дълбоко моралните устои на политическата класа. А това води до все по-изтъняващо доверие в политическата система и държавността. Без това доверие ние няма как да постигаме големи национални амбиции, големи национални цели. И аз очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми, не само коалиционните споразумения. Трябва да се преосмисли изцяло политическия морал, принципите и начините на правене на политика в България!

Медия: Как си обяснявате фразата, че ПП са имали между 7% и 10%, но са направили "ала-бала“ през президента?

Румен Радев: "Алабализмите“ не са мой прийом. Очевидно те са прийом на други хора, както стана ясно от записите. Така че нека тези хора обяснят своите думи, какво са имали предвид! Както следва да обяснят и много други неща!

Медия: Обмисляте ли свикване на КСНС за всички записи, които изтекоха?

Румен Радев: Заседанията на КСНС се водят при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става ясно, че аз много трудно ще допусна някои хора да седнат на масата, където да се обсъжда класифицирана информация!

1 юни 23-та

Радев заяви: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нищо друго, освен отвращение! А то не води до доверие и устойчиви решения!

Румен Радев: Предстои европейска среща на високо ниво с важни последици за бъдещето на континента, особено на България. На фона на сериозните проблеми с правата на българите в РСМ, които ще бъдат неотменима тема в моите разговори днес, на фона на войната в Украйна, на растящото напрежение в Косово и разбира се на енергетиката, на свързаността и изобщо на бъдещето на нашия континент, важна тема в моите разговори ще бъде и въпросът за разклатеното доверие и разклатената европейска перспектива на България след срамните записи от Националния съвет на ПП и последвалите самопризнания на лидерите. Просто тези събития ни отдалечават с огромни крачки от Европа, като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика! И всъщност тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм! Като заявка за тежки закононарушения, за чистки, подписани с кръв, за погром в институциите, за държавна измяна! Това всичко дискредитира и европейски лидери. Вие може би не виждате, но европейската преса гърми с изключително негативни коментари за България. Това е позор, който се изля върху лицето на нашата страна. Пометоха се за една нощ дългогодишни усилия и осезаеми постижения за Шенген, за задълбочаване на европейската ни интеграция! И сега ще ни трябват време и много усилия, за да върнем страната устойчиво в нейния европейски курс. И редица европейски лидери поискаха среща с мен днес. Ще обсъждаме важни въпроси. Аз разбира се ще положа усилия да ги убедя, че въпреки мрачните разкрития, България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава!

Медия: Обвиняват Ви, че пречите за сформирането на правителство в този момент!

Румен Радев: Напротив, винаги съм заявявал, че България трябва да има редовно правителство. Но и твърдя, че то трябва да бъде нормално, да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България! Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нищо друго, освен отвращение! А то не води до доверие и устойчиви решения!

И пак на Ботевия 2 юни 23-та

Председателят на ДПС Карадайъ дипломатично заяви след "совалки“ с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Мустафа Карадайъ: Първо обсъдихме полето на разговор, темите, по които можем да си говорим. Това е много важно, когато се говори да се знае за какво се говори. Не сме обсъждали кабинет. Ние не участваме в кабинет и в разговорите за кабинет!

Медия: Ще подкрепите ли този кабинет и само заради конституционното мнозинство ли бихте го направили?

Мустафа Карадайъ: За реформи в конституцията говорихме и поне имаме съгласие, че и по същество, а и като реализация реформите за конституция ще ги обсъждаме. Като бяхме потърсени за подкрепа за конституционните реформи, които ние сме ги предложили преди една година и половина. Но за да се реализират конституционните реформи се изисква време и парламентарно време. От тази гледна точка, за да се случат реформите ние няма да пречим да си съставят кабинет. Мисля, че бях много ясен!

Медия: Тоест, ще ги подкрепите в пленарна зала, така ли?

Мустафа Карадайъ: Повтарям, бяхме потърсени за подкрепа за конституционната реформа, която ние сме предложили преди година и половина. Ние заявихме, че ще участваме в разговорите и по същество, и в реализацията на конституционната реформа. Което изисква парламентарно време, има нужда от парламентарно време, изисква парламентарно време. Затова ние няма да пречим да си съставят кабинет.

Медия: Нарекохте тази коалиция порочна, какво се промени?

Мустафа Карадайъ: Аз стоя зад тези думи, естествено! И се надявам, че в този кабинет "рамбовци“ няма да има! Надявам се! Но ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет! Искам да съм крайно ясен!

И "за капак“ на Ботевия ден 2 юли 23-та затихналият главен прокурор Иван Гешев поиска имунитета на Борисов

Главният прокурор внесе искане за сваляне на имунитета на народен представител от 49-то Народно събрание

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-то Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народен представител и бивш министър-председател Б.Б. по предложение на Софийската градска прокуратура.

В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.

С решение на ЦИК от 08.04.2023 г. Б.Б. е обявен за народен представител и след полагане на клетва на 12.04.2023 г. се явява лице с имунитет.

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Б.Б.

ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕСЦЕНТЪР

А дали ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще "евтанизират“ главния прокурор Гешев ще разберем скоро. Защото вече са факт промените в НПК и ЗСВ.

Г-да Борисов, Гешев, Доган ,Радев, Петков! Накъде водите България – към Пропаст или в Космоса?

Аз съм Беновска. И питам.