Беновска: Борисов, Доган, Радев, Кирил, Асен, Корнелия! "Да умра, додето още ме обичаш!“ ще произнесете ли?

https://youtu.be/U-pAYtLvPAg

На 2-ри октомври, 22-ра, избрахме 48 НС. Влизат 7 партии - ГЕРБ-СДС - 67 депутати, "Продължаваме промяната“ - 53, ДПС - 36, "Възраждане“- 27, "БСП за България“- 25, "Демократична България“ - 20 и новата формация "Български възход“ - 12.

Но! Какво става с България?! Какво става с нас, Хора - Българи?!

И се сетих за афроамериканската поетеса Джорджия Джонсън. И нейното велико: "Аз искам да умра, додето още ме обичаш!“.

Българската Грета Гарбо! Неда от "Отклонение“ ! Ирина от "Тютюн“! Елисавета от "Крадецът на праскови“! Прекрасната Невена Коканова ни "хвана за сърцата“ с:

Аз искам да умра, додето още ме обичаш…

"Аз искам да умра, додето още ме обичаш… Додето, още, съм красива… Додето моят свят все още те привлича… И мойта красота блести и се увива… Аз искам да умра, додето още ме обичаш, Защото свършва любовта във този свят… И иде час - да искаш и да не получиш нищо... И всичко прецъфтява като цвят… Аз искам да умра, додето още ме обичаш! Защото твоята любов е като празник! За моите сетива и моята изстрадала душа! Аз искам, като искра да угасна…“

Какво става с нас, хора?

Политиците ни подчиниха с:

- Агресията и простотията на омразата

- Соросоид-ен бяг към пари, ядене, вещи

- COVID-страх да не се обичаме и любим

И забравихме КОИ сме…

И, че сме родени да Обичаме…

"Избраниците“ ни: ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната“, ДПС, "Възраждане“, "БСП за България“, "Демократична България“, "Български възход“ се надхитрят за власт?

Или, отново, ще надхитрят Нас?!

Дали, посланикът на Русия Митрофанова да дойде в НС?! Страхотен спор! Това ли ще реши цената на хляба, тока, газа? Това ли ще реши: Кой и на Какво основание Иска? Но! И Може ли??? Да Управлява България?!

Обаче. Вежди. С неговата откровеност. Митрофанова?! Защо да не идва в НС???

Доайенът на 48 НС, творецът Вежди Рашидов, подпали Бойко:

Вежди Рашидов: Това е обявяване на война! Ами, кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба тук? Аз питам: чий е този "зор“? Вижте, това е работа, наистина, на висока дипломация, това е работа на държавническо мислене и не е работа на депутати от тази или онази партия. Няма значение, дали, тя се казва ГЕРБ или ПП! Тези хора не са за Българския парламент! Тези хора се държат безотговорно и, пак, повтарям- една дума, която всички, които влязоха в парламента, бързо забравиха: Отговорността си към българския народ.

Това е всичко, което искам на тези години - да им кажа, ако мога да им кажа! Ако не мога – да са живи и здрави, няма проблем. Но, това не е поведение. Аз такова поведение не бих поощрил. Да, вътре сядаме и работим и то - в името, пак казвам - на този народ. За какво се дърляме, кое си "мерим“, какво точно си "мерим“? Да, имаме дрязги! Да, нямаме съвпадение на идеологиите! Да, имаме различни възгледи! Имаме различни принципи. Но, когато седнем да решаваме съдби на нашия народ, който ни е изпратил там – това ли е поведението?! Такова ли трябва да бъде?! Ами, да си ходим по къщята и там да си мерим някои "характери“! Смятам, че това е грешка!

Бойко Борисов не прости на Вежди – що се бърка в "евроатлантическата“ Му –Бойкова ориентация…

Бойко Борисов: Няма да влезем в Събранието, ако г-жа Митрофанова дойде! Точка! И аз се надявам тя да направи този жест - да не проваля първото заседание на Парламента. Така че ние сме категорични! Надявам се различните мнения по всички различни теми, без тази!

Така! И, понеже, това- явно не е било достатъчно за някои наши членове - сега да го чуят и от мен!

Какво става с нас, Хора - Българи?!

Отглеждаме ли децата си с Любов? Или бачкаме като луди за пари? За да живеят децата, уж, по-добре от нас? Поглеждаме ли, просто, в очите любимия?! Или ходим на някакъв "психоналитик“ – той да ни "учи“ какво е любов?!

Преди години написах в книгата си "Аз съм!“:

"Още преди да се пробудя, се чувствах щастлива.

Носех се, като лятно облаче, на повърхността на съня и знаех, че съм си Аз.

Вятърът лекичко ме носеше в синьото небе и знаех, че докато съм спала не съм се превърнала в някоя Друга. Че съм си останала такава, каквато бях преди да заспя – просто Аз.

Чувствах се Безгрижна и Нова! Готова да преживея Всичко Такова, Каквото е.

Имах по пет пръста на всяка ръка и на всеки крак – значи, приличах на останалите.

Значи и Аз съм като Тях. А, Те са като Мен. Значи, ще успеем да се Разберем.

Усещах се, сякаш, имах рожден ден.

И знаех защо е така. Защото. До мен тихичко похъркваше Той. А до него сладко дишаше Детето ни.

И Те имаха по пет пръста на всяка ръка и на всеки крак. И Те щяха да се събудят с чувството, че имат рожден ден. Защото щяха да знаят, че имат Мен. Приличаща на Тях. Тяхна.

И всичко беше толкова Хубаво, Светло и Празнично, че на мен ми се прииска Цял живот да остана Така – в Това легло, в Тази стая, в Тази къща, на Този свят.

Днес не съм сигурна, че имам Чистотата да почувствам това…

Днес не съм сигурна И че съм това, което отговорих в интервю:

"Една от любимите Ви мисли е: "Не е важно какво си мислят Другите, че знаят за Мен! Важно е какво Аз знам за Себе си“.

Какво знаете за себе си и коя е всъщност, Илиана Беновска? Щастлив човек съм. Обичам да обичам. Обичам да ме обичат. Обичам да работя. Обичам да спортувам. Обичам да знам. Обичам да помагам. Обичам да има ред и правила и те да се спазват. Обичам да се смея. Обичам музиката. Обичам да танцувам.

Обичам морето. Обичам планината. Обичам да пътувам. Обичам да летя. Обичам да плувам. Обичам да тичам. Обичам да шофирам. Обичам да карам кънки. Обичам да карам колело. Обичам мечтата си за подреден, добронамерен и хуманен свят. И се опитвам да допринеса за създаването и съществуването му.

Да, написахме и изрекохме много важни думи, засегнахме изключителни проблеми. Но, я да видим… Да не сте си представял, че всички хора по света ще ни чуят?! И в целия свят веднага ще спрат войните, вече няма да има гладни, изоставени деца, крадци и изнасилвачи? Че за всички ще има достатъчно? И ние, хората, ще се спогледаме, лицата ни ще се прояснят, ще се хванем за ръце и ще тръгнем заедно във вярната посока? Защото съм намерила думите, онези думи, които всички, на всички езици ще разберат? И целият свят ще се превърне в една обща, на всички земя – със справедливи закони и мирни граници ?“

Да ви върна в реалността.

 

Днес. "Избраниците“ ни: ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната“, ДПС, "Възраждане“, "БСП за България“, "Демократична България“, "Български възход“ се надхитрят за власт!

Или, отново, ще надхитрят нас?!

Бойко Борисов: Няма да влезем в Събранието, ако г-жа Митрофанова дойде! Точка! И аз се надявам тя да направи този жест да не проваля първото заседание на Парламента. Така че ние сме категорични! Надявам се различните мнения по всички различни теми, без тази!

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Удовлетворени сме, че надделя евроатлантическото мнозинство при вземането на решението, а именно, че не следва да бъдат канени посланиците на Руската федерация и на Република Беларус.

Андрей Гюров, ПП: Поканата на г-жа Митрофанова би политизирала излишно цялата ситуация. Затова подкрепихме тази наша позиция и този път мнозинството застана зад нея.

Хамид Хамид, ДПС: Няма място г-жа Митрофанова на утрешното заседание!

Надежда Йорданова, ДБ: В този случай България ще се държи достойно и ще заяви ясно своята достойна позиция.

Георги Свиленски, БСП: Трябва да се спазва държавния протокол и всички посланици, включително и г-жа Митрофанова, трябва да присъстват.

Костадин Костадинов, Възраждане: Ние предложихме "соломоново решение“ да не каним нито един! В крайна сметка посланиците няма да липсват на никого, ако не са на откриването на Народното събрание.

Георги Самандов, КБВ: Нашата позиция е за спазване на правилата. Има правила, има протокол! Това е нашата позиция!

Румен Йончев, КБВ: Затова и ще се придържаме към позицията на МВнР и позицията на ЕС. Точка по въпроса! Те са да не присъстват на заседанието!

Борисов, Доган, Радев, Кирил, Асен, Корнелия! "Да умра, додето още ме обичаш!“ ще произнесете ли?

Аз съм Беновска. И питам.