Те не са 18, това са някакви контролирани информации, за да успокоят обществото. Само преди няколко дни нямаше да има никакви бежанци, никакви мигранти, нямаше сделки, нямаше договори, никой нямаше да идва. В един момент се оказаха, че идват по няколко самолета на ден. Това каза журналистът и бивш евродепутат Николай Бареков пред репортер на "Фокус".

"Имаме като информация, че "Военна рампа" ще бъде затворена за три дни за всякакви други бежанци и мигранти, което означава, че тук три дни поред (от 13 до 16 февруари) ще слизат мигранти от самолетите. Имаме информация и то от неслучайно място, държавата, че ще бъдат два самолетите. Другият идва в 13 часа през Загреб, вероятно ще има оставени или взети хора и от там", каза още той.

По думите му това са хора с криминален профил. "Мигрантите, които са си намерили работа в Западна Европа, образованите мигранти, независимо дали са от Сирия, Афганистан или Африка, са се интегрирали и са си намерили работа. Това са престъпници тук, криминални елементи, от които искат да се отърват Западна Европа", посочи Бареков.

Повече във видеото.