Състав на Окръжен съд – Ловеч отмени мярката за неотклонение на обвинен в банкови измами и постанови той да бъде задържан под стража, информира пресцентърът на съда.

На първа инстанция 37 – годишният мъж беше освободен от ареста с мярка за неотклонение "парична гаранция“ в размер на 1000 лева.

Мъжът е обвинен, че в началото на май тази година е изтеглил кредити в общ размер от 150 хиляди лева от три банкови клона в Ловеч, като е използван неистински документ за самоличност на името на лице от Плевен. Повдигнато му е обвинение за банкова измама в особено големи размери, както и за съзнателно използване на неистински документ за самоличност.

В съдебното заседание пред Окръжен съд – Ловеч от прокуратурата настояха за вземането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“, защото според държавното обвинение може да се направи обосновано предположение, че 37-годишният мъж е извършил престъпленията, за които е обвинен, както и че може да се укрие или да извърши друго престъпление.