Абсолютна глупост е вариантът ротация на премиери и е някакъв ход, договорен само и само, в името на това: заедно ще управляваме, обаче ще казваме на хората, че ние нямаме нищо общо с другите, в интерес на това общество нещата да се развиват. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Станислав Балабанов от ИТН.

"От "Има такъв народ“ ще осъществяваме контрол и ще гледаме и търсим дявола в детайлите, защото всяко едно изречение в един законопроект може вместо в полза на обществото да го тласне в полза на тези, които го подготвят, за да се облагодетелстват от него. Тоест реален добър бюджет – да, но популистки, ляв, комунистически бюджет – не, разбира се. Защото още повече ще се задълбочи кризата. От друга страна съдебна реформа – да, но овладяване на примерно регулатори, като КПКОНПИ и такъв тип органи, с идея да бъдат превърнати в бухалка – не. Разбира се, законодателство по План за възстановяване и устойчивост – да. Така че има важни неща, които "Има такъв народ“ ще подкрепя само ако са в полза на българските граждани. За всичко друго ние ви информираме своевременно, за да знаете истината", категоричен бе Балабанов.

Той подложи на съмнение обаче бъдещия бюджет: "В това Народно събрание има наистина важни неща, които трябва да се случват. На първо място, разбира се, е бюджетът на държавата. Сега обаче с такъв бъдещ финансов министър аз не съм убеден, че този бюджет ще бъде добре направен и предложен".