Тази вечер БСП закрива предизборната си кампания в Пловдив, предаде репортер на Агенция "Фокус". В тържественото закриване се включи лидерът на партията Корнелия Нинова, както и кандидат-депутатите от 16-ти и 17-ти МИР и водачите на листите за Пловдив-Кристиан Вигенин и Веска Нейчева.

Кандидат-депутатите от БСП обобщиха свършеното от тях през краткия живот на 47-то Народно събрание , а именно многото социални мерки като осигуряването на безплатни детски градини и ясли за децата на работещите хора, отпускането на 300 лв. еднократна помощ за 1-ви и 8-ми клас, увеличаване на минималната работна заплата на 710 лв, както и увеличението на размера на ваучерите от 80 на 200 лв. От БСП обещаха пред събралото се множество, че в Пловдив няма да остане нито един неповдигнат въпрос, касаещ интереса на пловдивчани. 

Водачът на листата Вигенин: "БСП е партия с характер и няма да се спрем пред нищо, за да защитим обещанията си. Нашите министрите показаха устойчивост и стабилност и ще продължат в тази насока". 

Корнелия Нинова: "Днес е краят на кампанията, но началото на трудното и отговорното ще е в понеделник. В неделя народът ще реши кой да ги поведе в тези трудни месеци. Ние сме за стабилна икономика, социална политика и мир и ще успеем да преведем България през трудностите. Ние ще искаме въвеждането на таван на цените".

Повече от изказванията на кандидатите за депутати от БСП-Пловдив може да видите в нашето видео.