Ще работим за увеличаване на социалните придобивки и запазването на темпото на развитие на икономиката и индустрията, обяви водачът Борислав Гуцанов

“БСП за България" регистрира в РИК-Варна своите кандидати за народни представители в изборите на 2 октомври.

"Листата е изцяло от варненци, защото Варна сама може да решава своите проблеми. Имаме около 50 процента обновление на състава и смятам, че ще направим един сериозен резултат", обяви водачът на листата Борислав Гуцанов.

Той припомни, че благодарение на БСП страната ни за първи път от много време е начело на положителна класация в Европа - по ръст на икономиката и индустрията.

“Това, което ние искаме да постигнем, е възраждане на икономиката, за да могат и социалните придобивки за младите семейства, и безплатните детски градини, и повишаването на пенсиите да продължат със същото темпо.

На следващо място - само БСП може да е гарант, че икономиката и индустрията ще продължат да се развиват както през последните 7 месеца. И още - БСП иска да има газови доставки на най-добри цени и с най-голяма сигурност и затова трябва да се водят и преговори с "Газпром", каза още той.

По време на кампанията фокусът на БСП ще е изцяло върху икономиката на града и региона.

"Последните 12 години ръководството на община Варна е напълно абдикирало от икономическите проблеми. Ние ще работим за три приоритета: Новото пристанище под Максуда и интермодалният терминал, за което разговорите текат и в момента, за изграждане и завършване на магистрала “Черно море" - като връзка между Истанбул - Бургас - Варна - Констанца, както и за свободна икономическа зона, за която нищо не се прави от общината от години, обобщи Гуцанов и пожела успех на социалистите в морската столица.