"България има нужда от стабилно управление, което да вземе спешни мерки за зимата. Всички партии представяме предизборни програми. Ние първи приехме своята още в началото на август . Но сега трябват бързи и спешни действия за посрещане на зимата. Ние сме готови с 10 конкретни решения за първите сто дни на правителство, които са в подкрепа на семействата, децата, младите, работниците, пенсионерите и икономиката. 

1. Да се наложи таван на цените. 

2. Да се изземат свръх печалбите на енергийните дружества и да се преразпределят справедливо на домакинства и фирми.

3. Училища, болници, общини да се върнат на регулирания пазар на енергия. 

4. Да продължи подкрепата на бизнеса за тока. 

5. Да се увеличи минималната работна заплата на половината от средната. 

6. Да се въведе необлагаем минимум на размера на прага на бедността.  

7. Да се въведат безплатни лекарства за деца до 14 г.  

8. Да се осигурят безплатни учебници до 12 клас. 

9. Да се приеме определението за енергийно и водно бедни и да им се отпусне социална подкрепа. 

10. Да се преизчислят пенсиите и да се увеличи вдовишката надбавка. 

Тези предложения са реални и изпълними. Те са гаранция за стабилна икономика и  по-леко преминаване през кризата на българските граждани.

Ние доказахме в управлението, че каквото обещаваме, го изпълняваме. Доказахме, че сме стабилната, предвидима и социална партия. Социална партия  в бъдещото управление е гарант за по- лесно преминаване през кризата.“

Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България“ в 25 МИР – София на представянето на софийските листи на левицата.

На събитието в Борисовата градина в София присъстваха водачите на листи на 23 МИР Христо Проданов, на 24 МИР Георги Свиленски, кандидатите за народни представители на "БСП за България“ от трите софийски листи, председателят на БСП-София Иван Таков и председателят на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков. Официален гост беше и заместник-председателят на партията и водач на листата във Враца Атанас Зафиров.