Имам честта да представя една идея, която е дълбоко вкоренена в българското съзнание, че децата са най-свещеното нещо. Считам, че не трябва да напомняме думите от химна на "Българската просвета". С този референдум ние подкрепяме основните ценности на този химн - образованието и просветата като основни ценности. Все още българската правна система не осигурява сигурност на българските деца в образователната система. Това заяви пред журналисти адвокатът на Инициативния комитет за референдума срещу джендър идеологията Владимир Шейтанов, предаде репортер на "Фокус"

По думите му чрез този референдум може да се разшири правната база, да се занимават и да израстват като личности.

"Българското законодателство трябва да бъде усъвършенствано и този референдум ще помогне за това", допълни адвокатът. 

Относно законодателната програма между двете най-големи групи в НС законопроекта на ПП-ДБ за домашното насилие, Нинова заяви:

"За нас битката за децата е кауза, тя е надпартийна и национална и ще я подкрепим с всички сили. Още миналия път чухте нашите аргументи в частта за децата. Ние внесохме наше предложение като сме взели за основа домашното насилие и сме махнали частта, която касае децата. Подкрепяме всички усилия за борбата с домашното насилие, но сме против посегателството на децата", каза още Нинова.