С мероприятия в цялата страна БСП ще отбележи 1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност. Социалистите ще отбележат празника с шествия, концерти и отдаване на почит пред личностни с принос към борбата за работнически права в България. В честванията ще участват депутати, младежи, местни лидери, активисти и съмишленици. Празничните събития са отворени за всички, съобщиха от партията.

В София от 11 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе митинг-концерт.

Социалистите в Пловдив организират дискусия, която ще се проведе в сградата на Градския съвет на БСП-Пловдив от 11:30 ч. По-късно местните партийни активисти ще почистят и засадят дръвчета в градинката на паметника "Скобелева майка".

БСП-Варна също организира празничната си програма около доброволческа дейност, като са предвидили да съчетаят традиционното си мероприятие с почистване и боядисване на сцена "Раковона" в Морската градина. Събитието е с начален час 10:00 ч.

В Бургас социалистите ще проведат традиционното си автошествие, което ще започне от паркинга на магазин "Метро" от 10 ч. и ще премине през централните булеварди на града.

С Първомайско тържество съвместно със синдикати БСП-Русе ще отбележи празника на работниците от 11 ч. на площад "Свобода".

На празнична програма с много песни и танци са заложили жените социалистки в Кърджали, които организират за 11-та поредна година фолклорно танцово надиграване "Танцувай с нас" с участието на 15 състава с над 250 участника от областта.

Във Велико Търново младежите на БСП организират флашмоб в центъра на града от 11 ч.

От 11 ч. БСП в Плевен ще започне своето шествие от Мавзолея-костница "Св. Георги Победоносец". В същия час в Стара Загора социалистите ще почетат паметта на загиналите в трудови злополуки в парк "Пети октомври". БСП-Ямбол организира шествие до паметника на тъкачките.

Шествия и мероприятия се предвиждат и в редица общини като Банско, Гоце Делчев и Благоевград в област Благоевград, Габрово и Севлиево в област Габрово, Летница, Ябланица, Луковит и Угърчин в област Ловеч, където социалистите организират почистване на местност "Сливешки ливади" и паметника Христо Кърпачев. Чествания ще има още във Видин, Враца, Кюстендил, Сливен, Разград.