Заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин, членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов и членът на Националния съвет на БСП Георги Свиленски се срещнаха с мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в България, ръководена от Нина Суомалайнен, съобщават от пресцентъра на БСП

Срещата се проведе по покана на организацията.

Представителите на левицата запознаха международната делегация с хода на кампанията за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Обсъдени бяха изцяло машинното гласуване, ролята на служебния кабинет в организацията на изборния процес и намесата му в предизборната кампания, гласуването извън България. 

Социалистите изразиха съжаление, че парламентът не е приел да се гласува смесено, с хартиени бюлетини и с машини, и споделиха, че изцяло машинното гласуване притеснява част от избирателите, основно възрастни хора, и може да е причина те да не излязат да упражнят правото си на вот.

Представителите на ОССЕ отправиха въпроси, свързани с възможността да се състави стабилно правителство след изборите. Кристиан Вигенин подчерта, че това много ще зависи от изборния резултат и от избирателната активност, като отбеляза, че един силно фрагментиран парламент би затруднил този процес.