"Готови сме да работим за експертен кабинет с третия мандат", заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов на консултациите при президента Румен Радев, предаде репортер на "Фокус".

По думите му са имали заседание на бюрото и общото им колективно виждане е, че страната ни се нуждае от мъдрост и диалогичност.

"За първи и втори мандат нещата са ясно изчерпани, но що се отнася до кабинет експертен, кабинет на националното спасение, на националното съгласие, то ние действително сме готови да работим по един такъм мъдър модел за излизане от тази ситуация, в която се намираме. За нас е ключово да започне силно ляво обединение, от което страната ни има нужда и през последните 2 години това липсваше в политическия живот", допълни Гуцанов.

"По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода за разплитане на политическия възел - от правителство на малцинството, през експертно програмно правителство и от днес предложението - ясно изразена анти ГЕРБ-СДС коалиция. Каква ще бъде вашата позиция", попита Радев.