"Виждаме пълно разминаваме с ГЕРБ-СДС във вижданията за фискалната политиката на държавата. Вижданията на БСП са на основата на европейския опит. Това, което предлагаме, е далеч по-консервативно от десните партии в Европа. Прилагайки европейския опит няма как да се съгласим с някаква фикс идея за 2 или 3% на бюджетен дефицит, което означава рязане и замръзяване на разходи“, коментира пред bTV Румен Гечев от БСП.

"Една социалистическа партия не може да прави социални отстъпления, които са с ясен негативен резултат. Имаме разминаване и във външната политика. Вероятно това ще бъде и причината да имаме напрежение и несъгласие и с "Продължаваме промяната“. Не сме съгласни България да участва в чужди геополитически вълни, не можем да плащаме цената на големите играчи. Украйна не е член на НАТО и ЕС. БСП не е против ЕС, но сме и българска партия, която защитава националния интерес“, заяви още Гечев.

Решението за третия мандат е на президента, ако дойде при нас, тогава няма да има "ако“, ще направим опит да съставим правителство, но няма да променим принципните си позиции.