За съжаление, ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България, за българските граждани и за всички нас. Ставаме свидетели на едно безцеремонно търгуване на държавата - на разпределяне на постове, на регулатори", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски по отношение на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предаде репортер на "Фокус".

"Тези партии вчера не се посрамиха и на празника разиграха цяла България с едни безсмислени пресконференции, на които целта беше Борисов да извие ръцете на "Продължаваме промяната". ПП пък му се моли вечерта да не върне мандата, за да стигнем до ситуация, в която Пеевски да им каже днес какво да направят - да не връщат мандата и да го държат още 7 дни. Междувременно разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението за разпределението на регулаторите", допълни Свиленски.

Той е категоричен в това, че мандатът трябва да бъде върнат, а страната да отиде на избори. "БСП е готова за избори", подчерта той и допълни, чещ е гласуват против за това управление в парламента. 

Свиленски каза пред медиите, че лидерът на партията Корнелия Нинова е добре и се възстановява след операция на паращитовидната жлеза.