БСП излязоха с позиция срещу решението на държавния глава, с което български военнослужещи да се включат в Мисията за военно подпомагане на Украйна, информираха от пресцентъра на БСП. От партията призоваха Радев да изчака решението на Конституционния съд, който трябва да се произнесе по въпроса за изпращането на военно-техническа помощ към Украйна.

Цялата позиция: 

Вчера служебното правителство на президента Радев прие решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, с което се разрешава участието на военнослужещи от въоръжените сили на Република България в Мисията на ЕС  за военно подпомагане на Украйна.

Ние гласувахме против в 48-ото Народно събрание. Призовахме президента Радев да наложи вето. Той не го направи и обслужи военнолюбците. Внесохме в Конституционния съд искане за обявяване на това решение за противоконституционно.

Призоваваме президента Радев да спре изпращането и да изчака решението на съда. Дотогава България да се въздържа от включване на военнослужещи в Мисията за военно подпомагане на Украйна.

Ние, българските социалисти, искаме прекратяване на войната и дипломатически преговори за  установяване на мир.