От БСП изпратиха писмо до президента на Република България във връзка с намесата на служебното правителство в предизборната кампания, съобщават от пресцентъра на партията.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Обърщаме се към Вас в качеството Ви, дадено от Конституцията еднолично да посочвате състава на служебния кабинет. 

Основната задача на всеки служебен кабинет за отредения му кратък срок на съществуване е подготовката и провеждането на честни избори. Със съжаление констатираме, че някои от назначените от Вас министри се занимават основно с друга дейност. Грубо се намесват в предизборната надпревара, избирателно сипят обвинения, разпространяват компромати, правят собствени разследвания, което е чиста проба реваншизъм и нарушение на основния закон на страната. Една след друга се пускат политически димки и се правят лъжливи внушения. Това подкопава доверието на обществото в изборния процес, което силно се надяваме не споделяте като подход за разрушаване на демократичните устои на държавата.

С оглед на гореизложеното, Ви призоваваме в спешен порядък да вземете мерки министрите Ви да не манипулират общественото мнение с непроверена и невярна информация", се казва в писмото, подписано от Борислав Гуцанов, председател на НПЩ на БСП.