Българската народна банка обявява ежегодния си конкурс за стипендианти през 2023 година, информира пресцентърът на Трезора. 

През 2023 година Българската народна банка (БНБ) отпуска две стипендии в размер на 750 лв. месечно за студенти редовно обучение, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационна степен "магистър" и  една стипендия в размер на 1000 лв. месечно за лица, обучаващи се за придобиване на образователна и научна степен "доктор".

Стипендиите се отпускат за период от девет месеца.

Документите на кандидатите се подават в срок до 14 декември 2022 г. включително. Подробна информация за изискванията към кандидатите, необходимите документи за кандидатстване и възможните начини за тяхното подаване се намират на интернет страницата на БНБ.

Ежегодните стипендии са учредени от Управителния съвет на БНБ през 2004 г. по случай 125-годишния юбилей на БНБ. В конкурсите за стипендианти на БНБ (за периода от създаването на стипендиантската програма през 2004 г. досега) са кандидатствали общо 469 студенти и докторанти, а отпуснатите досега стипендии са 41.