Георги Марков – екс конституционен съдия, екс политик, в "Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2

и във https://www.facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г. заяви позиции по следните теми:



Участието на Орбан във форума на американските консерватори в в Тексас.

"Правим връзка от Унгария с Георги Марков, екс конституционен съдия, човек, който се противопостави навремето на българската конституция, който излезе с онази крилата фраза "избори до дупка“ и който винаги разтърсва със своите анализи! Темата, която поставих на нашия разговор – дуото Орбан – Тръмп ще възстанови ли нормалността в света? Вие сте в Унгария, личен приятел сте на Виктор Орбан. Често разговаряте с медиите, пишете, като давате за пример Виктор Орбан като един отговорен държавник!“, попита Беновска. Георги Марков отговори, че нещата вървят в тази посока. Той обясни, че на 4-ти август се е случило уникално събитие, лидерът на една малка страна като Унгария е присъствал на най-големия форум на американските консерватори, организиран от Американския консервативен съюз, от Републиканската партия, от Доналд Тръмп. Орбан е присъствал не само като слушател, той е произнесъл встъпителното слово. "На 3 пъти в Далас вдигна републиканците на крака! Мога да кажа, че това е третото му звездно слово, тъй като познавам неговата политическа кариера от 1988 г., когато направи партията ФИДЕС. Тази реч на 16-и юни 1989 г. за изгонване на съветските танкове на Площада на героите! През 2014 г. в Трансилвания за отказа от неолибералната демокрация и отиване към консерватизъм! И сега Орбан направи фурор! Нещо, което дори CNN, либералката, BBC, Политико нямаше как да отрекат големия му успех! Той беше приет на вечеря от Доналд Тръмп да се почерпят за убийствената победа на Орбан от 4-ти април в Унгария с над 2/3! Но няма нищо случайно, защото твоята аудитория трябва да знае, че този консервативен форум се проведе и на 20-и май тук в Будапеща за първи път в Европа! Аз имах честта да бъда поканен от унгарското правителство, да слушам встъпителната реч, да се запозная с Кандис Оуенс, тя е цветнокожа, изключително момиче на 32 години! Най-четена в социалните мрежи, любимка на Тръмп! Защо Орбан отиде там, а не примерно Качински, който също е консерватор? Защото не е визионер и защото Орбан на практика показа, че консервативната политика, подчертавам с големи букви – ХРИСТИЯНСКАТА ПОЛИТИКА, грижата за семейството, спирането на мигрантите, не на третия пол в училищата и на джендър идеологията е успешна! Всъщност той вдигна залата на крака, когато каза – "Аз успешно издигнах стена срещу ислямската напаст и миграцията! И успешно издигнах стена срещу опита за джендър идеология и манипулиране с третия пол на децата в училищата!“.

Георги Марков припомни, че през 2016 г. Орбан е бил единственият европейски лидер, който публично е подкрепил Доналд Тръмп и го е подкрепил и на последните избори. Неслучайно Тръмп казва – "ние с Орбан сме близнаци“! А Стив Банън, съветник на Тръмп, е казал "Орбан беше Тръмп, когато Тръмп не беше Тръмп“. "Това е легитимация за унгарския премиер, че за републиканците човекът в Европа, истинската десница, която ще се пребори на евровота през 2024 г., са Виктор Орбан и неговата партия.

Социалната политика на Орбан в Унгария.

Беновска продължи: "Нека да припомним нещо, което не е много познато на нашата публика, на нашата аудитория, освен че Орбан води една страхонто силна социална политика за младите хора, за децата, дава много възможности за финансиране, за покупка на жилища, кредити, които при трето дете се опрощават, но той го прави това за хората, които са на светло, за хората с образование! А не както ние от години поддържаме циганизацията! Но това е друга тема. Нека да припомня, че Виктор Орбан освен че е християнин, той има 5 деца и 5 внуци!“. Георги Марков обясни, че Орбан прави страхотна социална политика, която предизвиква огромен интерес в САЩ. За 10 години браковете в Унгария са се увеличили с 50%. Повишава се и раждаемостта на млади хора до 40 години, които се осигуряват. В началото на годината Орбан е обещал, че при икономически растеж над 5,5%, а всъщност в момента растежа е 7,1%, да върне на всички хора с деца до 18 години платеният от тях данък за 2020 г. наведнъж. Това е било огромен социален жест към семействата с деца! "Няма никакво съмнение, че Орбан е лидерът на европейската десница! Той е любимецът на дясномислещите, на християнски мислещите избиратели в Европа! Неслучайно един приятел сега се върна от "Слънчев бряг“, когато камериерката го е чула, че говори на унгарски, му е казала – поне силен премиер си имате! А на довиждане на рецепцията младо момиче му казва – много здраве на Орбан! Защото той, както подчерта точно в навечерието на заминаването, няма шеф! Каза ясно един ден преди да отиде при Тръмп – ние нямаме началник! Брюксел не ни е началник! Брюксел не е ЕС! ЕС е Будапеща, ЕС е Рим, Виена, Варшава! Ние решаваме общо въпросите. Ако някой счита, че нещо не е правилно, слага вето и няма решение!“.

В каква посока трябва да се развива ЕС?

Георги Марков припомни, че парламентът в Будапеща е приел резолюция, че ЕП вече е излишен. Трябва да се върви към силни национални държави. "А ЕС трябва да се върне към своите родоначалници, а не да бъде политическа бухалка, където шепа псевдолидери и смешни политици, защото този Шолц, този Макрон, този Рюте, това е смешна, жалка работа, те да налагат бухалка върху правителства, които народът е избрал да са консервативни. Над 3 милиона унгарци избраха за пореден път Виктор Орбан да ги управлява, защото искат Християнска Унгария, защото искат традиционен брак, защото не искат трети пол, защото не искат смесено население! Те искат Унгария на унгарците! Отнасят се с уважение към малцинствата, но няма да приемат мигранти от други континенти. И не защото ги мразят, а защото те не подлежат на интеграция! И Орбан подчерта на форума в САЩ, че Унгария е най-стабилната от гледна точка на сигурност. Тук няма "миграция на ножа“, афганистанци не изнасилват малолетни и всички тези безсрамия и безобразия! Тук не палят катедрали!“, категоричен бе Георги Марков.

Предстоящите избори за Сенат в САЩ.

Георги Марков заяви: "Орбан е личният избор на Доналд Тръмп в Европа и само след 3 месеца палачинката ще се обърне! Америка и светът ще са други, защото консерваторите на Тръмп буквално ще пометат Демократическата партия!“.

"Вие прогнозирате, че на 8-и ноември, когато са изборите за Сенат на САЩ, ще победи Тръмп, така ли?“, попита Беновска. Марков отвърна, че е сигурен в победата на Тръмп! Дори ще помете опонентите си! Причината е, че в момента САЩ е една разпадаща се държава, която пуска милиони мигранти сазо за да гласуват за левицата. САЩ е държава, в която вече е обидно да си бял, хетеросексуален мъж, християнин!

Корупционните скандали около Хънтър Байдън, синът на Джо Байдън.

Георги Марков обясни: "Гърми един страхотен скандал и искам при теб да го кажа, защото ти си умна жена и разбираш за какво става дума! Ню Йорк Пост излезе с уникални материали, записи от електронната поща на Хънтър Байдън. Синът на Байдън получава следното писмо от Вадим Пожарски, който е бос на голямата нефтена и газова компания "Бурисма“. Имейлът е следният – "Скъпи Хънтър, благодаря ти, че ме покани във Вашингтон и можах лично да се видя с татко ти! За мен това беше много важно!“. Това е на 17-и април 2017 г. И този Хънтър Байдън, който взимаше по 50 000 на месец и беше неблагоразумен да си признае в автобиографичната книжка, че ги е дал по мадами, за наркотици и алкохол, е хванат в това, че именно той, като член на борда, подписва предложение Украйна да изнася жито за Китай. Това е голям скандал и няма да се учудя, ако демократите оттеглят по здравословни или някакви други причини Байдън преди изборите и да се опитат да минимизират по някакъв начин загубите! Защото настроенията са, че предстои най-голямата победа на републиканците от 80 години насам! Тръмп ще си върне Америка и той е спасението на света и спасението на мира! Защото той е срещу глобализма, той е за националната държава, за патриотизма! Той е срещу износа на цветни революции, на демокрация, той е срещу войната! Той каза – ако бях аз, война нямаше да има! Аз щях да се разбера с Путин и нямаше да има война!“.

Войните, за които отговорност носи Байдън.

Според Георги Марков Джо Байдън е направил две войни. "Първата е през 1999 г., с която още се гордее! Като сенатор орева да се бомбардира Сърбия, един православен, славянски народ! Изтрепаха се журналисти и най-лошото – малки деца! И сърбите имаха куража да излязат вечерта на моста, за да спасят града! Сега на практика Байдън предизвика Путин да се направи войната! И всички тези неолиберални медии и политици в България, които са на американска хранилка и то не на цяла Америка, на на Националния демократичен институт, на хранилката на Сорос в България – да не ни смятат за идиоти! Путин започна войната и това е осъдително, но през 2014 г. беше извършен пуч, беше извършен майдан и преврат, беше свалено законно избрано украинско правителство, изцяло под диктовката на Сорос, който докара и CNN, и стрелци от Грузия да трепят протестиращи и полицаи!“, заяви Марков.

Предстоящите избори в България през октомври.

"Избори до дупка ли ще има сега на 2-ри октомври в България? Казахте, че Орбан и Тръмп ще възстановят нормалността в света! А кой е спасителят на България?“, попита Беновска. Марков отговори: "Няма да има спасител! Последният спасител беше Бойко, който, като дойде на власт ни спаси от тогавашната тройна коалиция! И е единственият политик в България и неговата формация, неговите кметове са единствените, които за 32 години демокрация направиха зрими неща за нашата клета страна! Отиваме на избори до дупка! Аз ги прогнозирах още миналата година, единствен, и излязох прав! Така ще продължи, защото България е изпаднала в тотална конституонна несъстоятелност и е станала колония на Сорос! В България е подменен основният конституционен принцип, че политическата воля на гражданите се изразява от партиите! НПО-та може да има, но те не може да извършват политическа дейност! А те не само извършват политическа дейност, тези близо 50 НПО-та на Сорос и на "Америка за България“, те управляваха България през последните 10 месеца! Те извършиха "мини-майдан“ в България! И няма кой да ги забрани! Не защото не са симпатични, а защото грубо нарушават Конституцията на България, което има пряко действие! НПО, което извършва политическа дейност, има си органи, които да го забранят! Този парламент, който си дрема половин година, не попълни състава на Конституционния съд! Абдикира от конституционното си задължение. Конституционният съд функционира, защото има кворум, но не е едно и също дали ще имаш 7 гласа по-лесно при 10 конституционни съдии или при 12! Имаме една разпаднала се държава!“. Така завърши разговорът между Георги Марков и Илиана Беновска в "Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г.