БДЖ ще осигури превоза на участници и техните велосипеди в ежегодното състезание "Байк и Рън за Чепън", което ще се проведе утре /15-и октомври/. Тази година надпреварата ще се проведе за единадесети път и ще привлече в района на Драгоман и Чепън планина любители на планинското бягане и колоездене от всички възрасти. БДЖ вече е традиционен партньор на състезанието в продължение на осем поредни години.

Голяма част от участниците в инициативата ще пътуват с влак по маршрута от София до Драгоман и обратно заедно със своите велосипеди. За тяхното удобно придвижване БДЖ ще осигури специализирани вагони за превоз на велосипеди към съставите на два влака, движещи се по този маршрут. Това са сутрешният крайградски пътнически влак № 10200, който заминава от София в 05:30 ч. и пристига в Драгоман в 06:33 ч., и следобедният крайградски пътнически влак № 10209, който тръгва от Драгoман в 16:05 ч. и пристига на Централна гара София в 17:04 ч.

Основна цел на "Байк и Рън за Чепън“ е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване, а тази година състезанието ще подкрепи благородната кауза за опазване и изследване на птиците на Опръстенителния лагер в Дуранкулак. Като представител на най-екологичния транспорт, а именно железопътния, БДЖ подкрепя инициативата, като осигурява специални композиции с вагони за превоз на велосипедите на над 50 участника.