7 прекрасни български актриси, 3 театрални представления, репетиция преди запис на песен, работа в процес и няколкостотин пропътувани километри между Варна, София вдъхновяват нашия автор за този много личен проект. Преживяване на ръба между театъра, киното, фотографията и реалния живот. 30 -те кадъра са снимани в минутите преди представленията, минутите, в които артистът е между два свята - на прага на рая.

"Репетицията като процес е свещенодействие, тя винаги ме е подтиквала да настръхвам и да се радвам, ако всички заедно сме се променили след подобна среща – споделя Елица. Благодарна съм, че някога съм била удавник в този процес, ето защо, когато започнах да размишлявам върху идеята да събера на едно място част от актрисите, които са ми подарили любов - от сцената или пък в семплата обикновеност на делничното общуване, между кафето и цигарата, някак си "просто така“, просто така се появи и заглавието на тази скромна колекция от минути - "BACKSTAGE като на кино"...

Без претенциозност, фотографиите улавят естествени като дишането моменти, в тях актьорите са или самите себе си, или са толкова дълбоко в образа, че можем да завидим на искреността им.

Точно тези уж случайни срещи вдъхновяват Елица Матеева да направи нещо твърде семпло, но важно за себе си - да се радва на живота и да обича.

Изложбата ни дава шанс да съпреживеем тези емоции!

Героите в "BACKSTAGE като на кино“ са Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка Янорова, Красимира Кузманова – Кокран, Ива Тодорова, Мартина Апостолова, Ели Колева, Йордан Ръсин, Теодор Каракачанов, Кристиян Негалов, певицата Даниела Белчева, която е герой на най-новия плакат към изложбата.

Откриването ще се състои на 1 септември от 19:00 ч. в Дома на киното. То ще бъде съпроводено с прожекция на късометражния документален филм "Приятно ни е … с Ива!“ – дело на възпитаниците на Елица Матеева- младежите от кино школа "Братя Люмиер“ към Общински детски комплекс, гр. Варна. Във филма актрисата Ива Тодорова ни въвежда в света на фантазията и живота на артиста преди, по и след представлението.

Изложбата ще бъде експонирана до 8 септември.