Автобус с деца е катастрофирал днес в района на село Пъдарино, община Омуртаг. Всички деца са прегледани в болницата в Търговище, няма сериозно пострадали сред тях, съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде репортер на "Фокус". 

"Автобусът е катастрофирал по неизяснени до момента причини. Всички деца са изведени, няма пострадали между тях, само и единствено има едно момче, което е на 16 години. Оказана му е нужната помощ. В момента уточняваме какво точно е било това момче, тъй като твърдят, че е бил аниматор, който е занимават децата в автобуса. Уведомена е Инспекцията по труда, за да видим какъв точно е този човек", каза още министър Стоянов.

Съществува версията инцидентът да се е случил заради лошите метеорологични условия.

Автобуса, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, област Търговище. Инцидентът е станал около 12.00 днес. В автобуса са се возили 36 деца от 6-и клас на Средното училище "Любен Каравелов". С тях са пътували трима учители и едно медицинско лице.

Автобусът е бил управляван от 69-годишен шофьор. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Всички деца са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище. По информация от лечебното заведение няма деца с тежки травми и наранявания, само с леки охлузвания и драскотини.

Един аниматор на 16 години е бил затиснат между седалките и е със счупвания на двете подбедрици. Направен му е скенер и ще остане в болницата в Търговище за последващо лечение. Една учителка е с прорезна рана.

Децата са настанени временно в педиатричното отделение, където изчакват родителите си, за да ги приберат обратно в Добрич.

Причините за инцидента се изясняват, каза още служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.