"Какво ще стане през октомври не знам още. Надявам се тогава да имаме стабилно правителство и всяка една партия да се готви за местните избори. Това, което се случи през последните две седмици е нещо, което не сме виждали последните две години. Да се завърне нормалният тон в политиката", това заяви депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на bTV. 

"Не знам на каква логика почива твърдението, че първата партия няма право да поиска подкрепа, а втората има право на всичко, каквото реши. Смятам, че ние в ГЕРБ-СДС сме с достатъчно опит и екстравагантно поведение, което показват някои от ПП-ДБ, не води до никъде", каза още тя. 

"Направихме много компромиси в името на това най-накрая да осигурим спокойствие на българските граждани. Има теми, по които имаме толкова допирни точки. Фактите в политиката са най-важни", коментира Атанасова. 

"Пред нас стоят всички възможни варианти за правителство. От няколко дни призоваваме колегите за точен и ясен отговор. Искаме откровен политически разговор, това искат и българските граждани", каза депутатката.