Смятам, че това трябва да се приема спокойно, да седнем заедно като отговорни държавници, загрижени за интересите на България, и да подготвим да подпишем едно коалиционно споразумение. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов в кулоарите на парлемента във връзка с предложения от тях меморандум към ГЕРБ-СДС, предаде репортер на "Фокус".

"В този меморандум виждам, че всички съсредоточават вниманието върху кадровите въпроси, но това не е основното. Основното е преди ротацията да седнем на масата на преговорите, без никакви червени линии, и да си изясним политиките оттук нататък, които ще упражняваме заедно в следващите най-малко 9 месеца или както е казано в меморандума "През всички 9 месеца", заяви Атанасов.

Лидерът на ДСБ обясни, че меморандумът бил изпратен първо до Мария Габриел, защото по думите му тя била представител на ГЕРБ-СДС в правителството. 

Според Атанасов с меморандума се прави "политическа оферта", която има за цел да се ясно да определи как ще продължи управлението на България след ротацията. 

"Нямаме интерес от нищо да се отказваме, но в интерес на държавата сме готови да преговаряме за всичко", каза той.