Консултациите на ПП-ДБ при президента Румен Радев освен за възможностите за съставяне на правителство, повдигнаха и въпроса пазят ли снайперисти дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе зададен от лидера на ДСБ Атанас Атанасов, който коментира, че в последните дни се появили снимки в публичното пространство, които потвърждавали именно тази информация. 

"Имам един въпрос, господин президент, който е много сериозен. В публичното пространство се появиха снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов. Това притеснява страшно много хора, аз съм залят от телефонни обаждания, и то от неслучайни хора", каза Атанасов. 

"И тъй като тези решения се взимат от една комисия, където по двама от членовете са хора, назначени от вас, не знам дали сте информиран, но ако в навечерието на съставяне на правителство има някаква степен на заплаха към мандатоносителя, това е изключително важен проблем за държавата", подчерта той. 

Президентът заяви, че разполага информация, когато има опасност националната сигурност на страната. Той добави, че когато има риск за конкретно физическо лице, според него тази информация не трябва да бъде оповестявана публично. Държавният глава обаче заяви, че ще попита службите за сигурност, за да бъде уведомен дали има някаква заплаха.