“В резултат на опустошителното управление на ГЕРБ и тяхната политика, здравеопазването не е нито безплатно, нито достъпно – 80 на сто от болниците са концентрирани в три големи града, общинските фалират с дългове от половин милиард лева, пред затваряне са редица клиники и има изключителен глад за кадри. Резултатите от това управление са особено видими в Оряхово - общински център без болница, спешна помощ и реални здравни грижи". Това заяви пред граждани на града водачът на листата на "БСП за България" в 6 МИР Враца, съобщиха от левицата.

Атанас Зафиров и пое ангажимент да съдейства за намиране на спешно решение на проблема.

“Знаете че, алтернатива за здравеопазването има и БСП я предлага – да върне държавата в управлението и регулирането на сектора. За осигурените лица да има гарантиран безплатен достъп до здравеопазване, за социално слабите – държавно гарантиран минимален пакет услуги.

БСП предлага и отпадане на търговския статут на болниците, остойностяване на дейностите, недопускане на демонополизацията на касата, плащане на пълен размер на вноските за определените групи, които са ангажимент на държавата, и въвеждане на персонално медицинско досие и диференцирана ставка ДДС за лекарствата и медицинските изделия.

Престъпление е в 21 век жителите на цяла община да са лишени от елементарни медицински грижи и да се налага да търсят медицинска помощ на десетки километри от мястото си на живот. БСП има решение на тези проблеми" каза още Зафиров и припомни, че във врачанската листа на "БСП за България" има двама уважавани лекари, които знаят решението на натрупаните проблеми в системата на здравеопазването.