Без стабилна социалистическа партия, едно бъдещо управление не може да има стабилен социален вектор 

“Има една много ясна разделителна линия - отношението към модела “ГЕРБ", към модела на порциите, на задкулисието. Съобразно отношението на партиите към този модел, бихме могли да формираме бъдещето ни партньорство и бъдещето управление. Едно обаче е сигурно - без стабилна лява социалистическа партия в управлението, едно бъдещо управление не може да има стабилен социален вектор." Това заяви водачът на листата на “БСП за България" във Враца Атанас Зафиров в предаването “Офанзива" по Nova News.

В отговор на въпроса коя е най-голямата заплаха за националната сигурност на България, Зафиров отговори категорично - ужасяващите неравенства, демографският срив и бедността. 

“Нормално е, когато се води война и когато България е част от един военен блок, какъвто е НАТО, България да бъде обект на засилен интерес от страна на руските и не само разузнавателни служби. Когато има такъв натиск, нормално е това да представлява форма на заплаха.

За мен специално по-голяма заплаха е мигрантския натиск и опасността през нахлуващите огромни групи от мигранти да проникнат радикални ислямисти, които с дейността си да бъдат пряка заплаха за националната ни сигурност", коментира социалистът. 

Според него ремонтирането на двигателите на МиГ-овете няма да реши въпроса с българската авиация, “защото това са 8 двигателя за 4 изтребители, които няма да ни решат проблема. Освен двигателите, има редица други агрегати по самолетите, които спешно се нуждаят от ремонт. За съжаление, каналите за ремонт на тази техника в момента са силно ограничени." 

Зафиров е скептик относно ремонтирането на двигателите ни от Полша, но изрази надежда, че все пак ремонтите ще бъдат успешни, а двигателите, които ще закупим - добри.  

“Заместващ самолет трябва спешно да бъде намерен, защото животът на МиГ-овете свършва. Пристигането на новите F-16 е разписано във времето, но след това има един процес на усвояване на платформата, който ще отнеме още години. Наистина рискуваме българската авиация да остане без действащи самолети, което е проблем", обясни кандидатът за народен представител от левицата.  

В заключение Атанас Зафиров призова да се гласува за “БСП за България" с номер 28 в интегралната бюлетина - за социална и сигурна държава.