Политическата криза ще се реши бързо, ако има социално недоволство. Това каза за "Фокус" политологът Атанас Радев във връзка с политическата криза в страната.

"Когато партиите са притиснати. Когато за участие има други форми, защото ако има някаква доза на социално недоволство, имаме протести, мисля, че бързо ще се намери решение за правителство и за разрешаване на политическата криза", каза той.

Атанас Радев каза още, че страната има нужда от държавници, които да намерят изход от кризите. 

"Когато пред страната има проблеми, би следвало да се появяват държавници, но в момента ние не ги виждаме. Единственият, колкото и да не се иска, е държавният глава. Това не се дължи на Радев, а това се дължи на президентската институция, на конституционните текстове", обясни той.

Той очаква тежки дебати в пленарната зала на 49-то НС, но смята, че трябва да бъде съставен програмен кабинет, който да стабилизира страната за определен период от време. 

"Различните партии ще дебатират по много теми, но въпросът е какви ще бъдат тези теми и дали касаят хората. Последно време много си говорим за грижата за хората, но аз си мисля, че трябва да се търси решение като сформира програмен кабинет, който да е с ясни точки, с конкретна програма и по този начин да се тушират тези политически страсти, защото по този начин се поляризира самото общество", каза той.

Веселка Иванова