2023 година ще предизвикателна за всички. Това е годината на търпението, но и на действието. Всичко, което се случва е за добро. Годината ще бъде изключително променлива. Няма да остане човек, които да не е разтърсен от промените. Трябва да приемаме промените такива каквито са, да приемаме предизвикателствата. 2023 е годината на възможностите. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" астрологът Антоанета Салфидж.

Под думите ѝ до февруари месец ще сме още в старото, но от март до средата на май, началото на юни, ще се сме изправени през предизвикателствата.

"Лятото ще бъде спокойно. Септември ще се обърнем назад, за да видим какви са промените, които са са случили, но ние все още не сме осъзнали. Най-болната ни тема ще са парите. Сега е времето да се инвестира. Много по-лошо е парите ни да стоят така", допълни астрологът.

Мнението ѝ е, че сега ще е много важно да не поддаваме на внушения и паника.

"Една от задачите ще бъде индивидуализация и реализация на самите нас. Трябва да бъдем активни. Това е годината на търпението и действието в точния момент", допълни тя. 

Астрологът направи кратка прогноза какво да очаква всяка зодия.

"Овенът тази година ще се учи на независимост. За Телеца ще бъде много сложна година. Близнаците ще са много подвижни – ще имат възможност за обучение. Ракът ще го натиснат темите за семейството и как да си съхрани ресурсите. Лъвът ще има възможност да се изяви. Девите ще трябват да се научат да почиват. За Везните темата ще бъдат партньорските отношения. Скорпионът ще трябва да се научи да гради и пази. Стрелецът е един от щастливците на годината. Рибите ще са едни от най-ограничените през следващата година. Ще трябва да чистят карма. Тайни ще излязат на бял свят. Може да се появят кармични болести. За Козирога трудните времена отминаха. Ще трябва да работи върху твоята независимост и решителност. За Водолея също ще бъде по-спокойна година. Ще може да развива творческите си проекти", посочи Антоанета Салфидж.

Тя каза още, че Сатурн влиза в Риби през следващите 2 години и е твърде възможно е да се засилят депресивните състояния, и всякакви болести свързани с кръвта може да се отключат.

"Светът върви към тотална глобализация на правителствата. Тенденцията за нестабилност на отделните държави ще се засилва. Това, което в момента се случва в България, ще се задълбочава. Даже да има избори, те до нищо няма да доведат. Започват мътни две години и половина за политиката. Ще има задкулисни игри. Вървим към цифровизация, включително на банковия център. Светът се подготвя за обща валута. Ние не сме готови за нея и ще има катаклизми. Рано или късно хартиените пари ще бъдат изтеглени от пазара", допълни Антоанета Салфидж.