"Ние сме опозиция в парламента и обикновено тя не взима бюджетната или правната комисия. Доколкото знам, за комисиите е имало разбирателство. При нас идват здравеопазване, земеделие, спорт комисия по въпросите на ЕС и за електронното управление. Спорът е бил за зам.-председателските места от по-малките партии. От ПП ще работим активно във всички комисии, навсякъде имаме представители. Ние бяхме дали заявка за антикорупционната комисия, доколкото знам, е било преценено да я оглави партия, която не е участвала в управлението - това е била логиката за "Български възход". Имаме обаче там зам.-председател и ще работим много активно в тази комисия".

Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в ефира на БНТ. И допълни на въпрос на водещата, че ПП е с ясна позиция отпреди - против хартиените бюлетини.

"Дебатът трябва да се случва в парламента между депутатите, а не някъде другаде и после в Народното събрание да се разиграва сценка", каза той на въпроса защо не са се озовали на поканата на контактната група за разговори.

"Сметките за електроенергия тази зима ще са същите, както през миналата. Останалите стопи са по-скъпи и начинът да се борим с инфлацията е като вдигаме дохода на хората", увери той.