На 4-ти и 5-ти февруари в Драматичен театър "Никола Вапцаров“ – Благоевград ще се състои премиерата на най – новото представление в репертоара на културния институт, а именно "Комедия за тенори“, чиито режисьор и един от участниците е Асен Блатечки. В интервю за Агенция "Фокус“ той заяви, че винаги му е много приятно да работи в Благоевград, а в конкретната ситуация поставя представлението тук заради Калин Врачански, който му е дал пиесата, която е била открита от директора на театъра Маргарита Мачева.

"Общо взето Калин е двигателят на цялото това нещо. Това, което можем да предложим на публиката и което е много важно за мен – много интелигентен текст. Това наистина е много интелигентна комедия. Не е "Щипни ме Радке зорлем да пръдна“, ами наистина е много добре написан текст с много добри взаимоотношения, с много добре изведени характери. Действието се развива в 30-те години, всички хора на сцената са красиви, облечени добре, изглеждащи добре. Те са висока класа хора, става дума за най – големите оперни звезди, които се срещат в това представление – жените им, любовниците им. Мога да кажа, че се завъртат много интересни ситуации вътре“, каза още той.

Относно своята роля в представлението, Блатечки определи своя персонаж като най – скучен.

"Обслужващ персонал съм в това представление. Има нужда и от такива актьори. Аз вече преминавам в тази категория. След любовниците и бащите, сега започнах да играя "Кралю писмо““, добави той.