Моите първи впечатления от платформата "Дигиталната раница“ са, че за последните няколко месеца се е обогатила страшно много, много добре е систематизирана и би могла да става все по-добра и все по-богата. Това каза в рубриката "Дигитална раница" на МОН по Радио "Фокус" Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна" и председател на Сдружението на директорите в средното образование. "Ето, сега съм я отворил пред мене – първото, което като натиснеш в менюто "Библиотека“, наблюдаваш всички менюта от 1-ви до 12-ти клас. Влизаш например в 8-и клас, виждаш всички предмети. Натискаш "Информационна технология“, аз самият преподавам информационни технологии, и тука се описани темите по учебната програма. И за много от темите в учебната програма има материали, примерно част от тези материали са на "Кан Академия“, които са преведени от английски на български и са много добре. Така има за всичките класове от 1-ви до 12-ти клас голям набор от помощни материали", поясни Александров.

По думите му, "Дигитална раница" е интегрирана с една много добра платформа, която се нарича mozaBook. Това е унгарска платформа, използва се в над 50 страни от света, в която първо в Mozaik Education има също уроци по английски, биология, география, физика, химия, математика, технология, история, всичко, и има 3D. Има много видеоклипове, има и инструменти за създаване на учебни материали към тази платформа към mozaBook, за да могат всичките уроци, които се създават, да имат така да се каже еднаква визия, еднакъв външен вид, и да могат да бъдат по-лесни за употреба от учениците. 

"Определено, платформата много се харесва на децата. Хубавото е, че тази платформа може да се използва, постепенно децата трябва да свикнат с нея, тя може да си използва и ще се използва в училище, където ще се показват на децата такива опити, които чисто физически не могат да се направят, и те в къщи учейки домашни си ще могат нагледно да видят тези неща. Децата са свикнали по този начин да получават информацията, така че да. Освен това, което споменах, вие казахте за електронните дневници", добави Асен Александров.