Няма проблем третият мандат да се реализира, но при повече мъдрост и спокойствие, а не при егоцентризъм. Това каза политическият ПР Арман Бабикян в предаването "Добър ден, България" на Радио "Фокус“. Според него съюзници в едно бъдещо управление трябва да се търсят преди изборите.

"И няма никакъв проблем третият мандат да се реализира при повече мъдрост и спокойствие, а не при егоцентризъм. Разбира се, че може да се отиде на избори, при изборите отново може да се допусне грешка, защото е комично търсенето на 2-3 гласа в парламента, а никой да не ги търси на избори. Това означава предизборна, а не следизборна коалиция. Три пъти вече опитвахме следизборните коалиции, видяхме резултатите. Никой не бива да очаква, че четвърти подобен вот ще донесе различен резултат. Тоест, търсенето на съюзници и откритите ясни параметри на едно бъдещо управление трябва да се казват преди изборите“, категоричен беше Бабикян.

На въпрос може ли мандатът да бъде връчен на ДПС, която е третата парламентарна сила Бабикян заяви, че по закон може.

"То тази логика по-добре е президентът да връчи третия мандат направо на Гешев. А, по закон възможност има, разбира се, въпросът е до каква степен някой си спомня по каква причина избухнаха протестите през 2020 година, какъв модел на поведение отхвърляме, накъде тръгна България. И ако някой е решил, че е объркал посоката и търси само стабилност, а не развитие, разбира се, че може и на ДПС да бъде даден този мандат. Вижте, най-стабилно е на гробищата – там никой не надига глас, допълни Бабикян.

Евелина БРАНИМИРОВА